Breaking news

Bleekemolen wint Zuid-Afrikaanse sprintrace

Jeroen Bleekemolen heeft Team Nederland de derde zege in de A1GP bezorgd. De Nederlander was in de sprintrace al van pole-position vertrokken en stond de leiding de gehele race niet af. Hij won uiteindelijk met een voorsprong van bijna 4,5 seconde op Filipe Albuquerque, terwijl de Zwitser Neel Jani als derde over de finish kwam.

Na de uitstekende kwalificatie op zaterdag, waarin Bleekemolen optimaal gebruik maakte van de nieuwe powerboost-regel, startte Team Nederland vanaf pole. Bij de start verzilverde de 27-jarige coureur zijn positie, terwijl regerend wereldkampioen Neel Jani de tweede plek van Filipe Albuquerque afpakte. Clivio Piccione bleef vierde, terwijl Adam Carroll een plek won ten koste van Narain Karthikeyan en Adrian Zaugg van de achtste naar de zevende positie steeg.

In vier ronden tijd wist Bleekemolen een voorsprong van 4,6 seconden op te bouwen en dit was ruim voldoende om na zijn pitstop ook als leider weer de baan op te komen. De stop van Jani ging echter helemaal mis, omdat hij bij het wegrijden vastzat achter de auto van Fairuz Fauzy, waardoor Albuquerque de tweede plek weer wist te veroveren. Bleekemolen wist onbedreigd naar de finish te rijden en zo de eerste A1GP-zege van Nederland sinds de sprintrace in Beijing in het seizoen 2006/2007.

In de negende ronde was er nog wel een incident tussen de Braziliaan Felipe Guimaraes en de Brit Danny Watts, die elkaar op het rechte stuk raakten. Watts eindigde in de grindbak en kon uitstappen, terwijl Guimaraes op de vijftiende positie finishte.

De hoofdrace begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.