Breaking news

Martin wint superfinale op Donington Park

John Martin kan Donington Park met een glimlach verlaten. De Australiër maakte in de tweede race nog een fout waardoor hij en AC Milan-coureur Giorgio Pantano uitvielen, maar had zich door zijn tweede plek in de eerste race gekwalificeerd voor de finalerace, die hij wist te winnen. Craig Dolby (Tottenham) werd daarin tweede, voor FC Basel-coureur Max Wissel.

[img,133796,right,Gommendy en Petiz]De pole-position was voor Wissel, winnaar van race 1, en hij wist de leiding ook te behouden na de stilstaande start. John Martin wist de tweede plaats te pakken, voor Petro Petiz (Sporting) en Tristan Gommendy (FC Porto). Craig Dolby en Antonio Pizzonia (Corinthians) behielden de vijfde en zesde positie. In de tweede ronde raakten Petiz en Gommendy elkaar, waardoor ze van de baan vlogen en kansloos waren voor de zege.

Wissel reek redelijk eenvoudig op weg naar de overwinning, maar werd in de derde ronde gepasseerd door Martin en Dolby, waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats. Martin wist het tempo er goed in te houden en kwam na vijf ronden met een voorsprong van 3,7 seconden over de finish, voor Dolby en Wissel. Corinthians werd, ondanks een fout in de derde ronde, nog vierde, voor Gommendy en Petiz.

[img,133813,left,Martin wint op Donington]De overwinning levert Martin 100.000 euro op en hij mag zich de winnaar van het weekend noemen, al levert de race geen punten voor het kampioenschap op. "Ik ben 100.000 euro rijker en zou niet blijer kunnen zijn. Ik had helaas het incident in race 2, maar de monteurs hadden de auto in 40 minuten weer in elkaar gezet, waar ik ze voor wil bedanken", zei Martin, die wel een voorstander is van de stilstaande start die in de finalerace wordt gebruikt. "Wat mij betreft doen we alleen maar stilstaande starts. Ik geniet daar erg van."