Raceverslag

WSBK Aragón: Bautista blijft domineren, Van der Mark vijftiende

Alvaro Bautista heeft de concurrentie in het WK Superbikes andermaal kansloos gelaten. De Ducati-coureur won zondag ook de achtste race van het seizoen. Bautista triomfeerde in de tweede wedstrijd van het weekend op Motorland Aragón.

Alvaro Bautista, Aruba.it Racing-Ducati Team

Foto door: Gold and Goose / Motorsport Images

Bautista had zaterdag vanaf pole-position de eerste race op Motorland Aragón gedomineerd en mocht, vanwege zijn snelste tijd in de Superpole op zaterdag, ook als eerste starten in de korte wedstrijd op zondagochtend. De Spanjaard kwam voor eigen publiek uitstekend van zijn plek; al na de eerste bocht had hij een gaatje naar de rest van het veld. Bautista verdween vervolgens steeds verder aan de horizon en won uiteindelijk met 5,7 seconde marge naar nummer twee Jonathan Rea.

Rea moest na zijn teleurstellende Superpole op zaterdag als tiende starten, maar werkte zich snel naar voren. Al na de eerste ronde lag de regerend kampioen op de vierde positie en daarna had hij een fraai gevecht met Alex Lowes en Chaz Davies om de tweede plek. Rea bleek de sterkste van het drietal en finishte zodoende opnieuw als tweede - hij is in 2019 in alle races tot dusver tweede geworden achter Bautista. Lowes werd derde, Davies moest genoegen nemen met P4. Op de streep was het verschil tussen Rea, Lowes en Davies minder dan 0,3 seconde.

Michael van der Mark startte als elfde, maar kwam na een incident in de eerste bocht niet verder dan P15. Michael Ruben Rinaldi maakte bij de start contact met Rea (die zelf zijn weg zonder problemen kon vervolgen) en nam Van der Mark mee in zijn val. De Nederlandse coureur van Yamaha kon, in tegenstelling tot Rinaldi, weer op zijn motor stappen. Dat deed hij op P16, maar omdat Markus Reiterberger nog wegviel, pakte Van der Mark met een vijftiende plek toch nog een punt.

De derde Superbike-race op Motorland Aragon begint later op zondag om 14.00 uur.