Breaking news

WTCR Zandvoort: Guerrieri en Girolami met een-twee in tweede race

De tweede race van het WTCR op Zandvoort zag twee Honda Civic TCR's van Münnich Motorsport naar een een-twee rijden. Esteban Guerrieri en Nestor Girolami kwamen vlak na elkaar over de finishlijn nadat ze de hele race vooraan reden.

Néstor Girolami, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR

WTCR

Al in de eerste ronde kwam de Safety Car naar buiten. Attila Tassi leek een tik uitgedeeld te krijgen van Tom Coronel die achter hem zat en draaide naar links het grind in. De Nederlander begon vanaf P25 en klom door het incident een plek naar voren, maar daar bleef het bij. Aan het eind van ronde drie ging de Safety Car weer naar binnen en werd de race hervat. Nico Muller raakte in de Arie Luyendijkbocht met twee wielen van het asfalt, maar kon zijn fout op indrukwekkende wijze herstellen. Hij zakte daardoor van de zesde plek naar de negende plek.

Nicky Catsburg kon lange tijd in de buurt van de top drie blijven, maar had wel een klein gaatje te dichten voor hij een aanval kon inzetten op nummer drie, Johan Kristoffersson van Sébastien Loeb Racing. Die aanval kwam er uiteindelijk niet meer, waardoor de Hyundai-coureur op dezelfde plek eindigde als waarop hij begon. Ook de volgorde van de mannen voor hem bleef onveranderd.

Thed Björk, teamgenoot van Muller, kon ook geen indruk maken. Hoewel hij de eerste race op Zandvoort nog won, viel hij nu vanaf de negende startpositie drie plekken terug en eindigde zelfs achter Muller. Het resultaat plaatst hem met 125 punten onder Nestor Girolami en Esteban Guerrieri op het kampioenschap. Niels Langeveld eindigde in de Audi op P17. Om 16.35 uur is de derde ronde van de raceklasse op het circuit aan de kust.