WTCR Marrakesh: Vervisch nipt tweede achter Björk

Frederic Vervisch heeft zijn pole-position in race 3 van de WTCR-ronde in Marokko niet kunnen verzilveren. De Belg finishte zondag achter winnaar Thed Björk als tweede.

Thed Björk, Cyan Racing Lynk & Co 03 TCR, Frédéric Vervisch, Comtoyou Team Audi Sport Audi RS 3 LMS

Foto door: WTCR

Vervisch had geen perfecte start en zakte daardoor terug tot P3; de Audi-coureur zag Yvan Muller en Björk voorbijkomen. Verder naar achteren ging het mis. Esteban Guerrieri (binnenkant), Tiago Monteiro (midden) en Yann Ehrlacher (buitenkant) probeerden met z’n drieën door een bocht te gaan, maar daarvoor bleek het Circuit International Automobile Moulay El Hassan in Marrakesh te krap. Ehrlacher belandde in de muur, waarna Monteiro hem niet meer kon ontwijken. Voor de Fransman en Portugees betekende dat einde wedstrijd, Guerrieri kwam met de schrik vrij en vervolgde zijn weg. Het voorval leidde tot een lange neutralisatie.

Na de herstart in de zesde ronde bleef Muller het veld aanvoeren, met Björk en Vervisch vlak achter zich. Vervisch leek veel sneller dan Björk, maar kwam niet verder dan een aantal speldenprikjes bij de Zweed. Hoewel Björk en Vervisch met elkaar in gevecht waren om P2, slaagde Muller er niet in weg te rijden bij zijn achtervolgers. In de veertiende van 23 ronden werd de Fransman bovendien getroffen door een technisch probleem, waardoor hij uitviel en een streep kon zetten door een mogelijke overwinning.

Door het wegvallen van Muller streden Björk en Vervisch ineens voor P1. Het lukte Vervisch niet zijn Audi RS 3 LMS TCR voorbij de Lynk & Co 03 TCR van Björk te krijgen. Laatstgenoemde had daarbij het geluk dat de race eindigde achter de Safety Car, nadat Jean-Karl Vernay als gevolg van een versnellingsbakprobleem vanaf P5 van de baan was gespind. Achter Björk en Vervisch eindigde Mikel Azcona als derde, Guerrieri finishte ondanks zijn betrokkenheid bij het incident in de eerste ronde als vierde, Gabriele Tarquini werd vijfde.

Eerder op de dag had Tarquini race 2 op zijn naam geschreven. De regerend kampioen profiteerde van een crash van leider Nick Catsburg halverwege de wedstrijd na een remprobleem. De schade aan de Hyundai i30 N TCR van Catsburg bleek te groot om te repareren voor race 3, waardoor hij toeschouwer was. Tom Coronel besloot de laatste race van het weekeinde op P14. In de openingsfase lag de CUPRA León TCR-rijder op P17, maar hij won posities door het uitvallen van Muller, Augusto Farfus en Vernay. Niels Langeveld werd achttiende.

De volgende ronde in het WTCR-kampioenschap is in het weekend van 27 en 28 april op de Hungaroring in Hongarije.