WSBK Duitsland: Davies pakt de dubbel vanaf P9

Chaz Davies heeft zijn succesvolle weekend op de Lausitzring op de perfecte manier afgesloten. De Ducati-rijder startte als negende, maar kwam toch als winnaar over de streep.

Chaz Davies, Ducati Team

Davies rekende ook in de tweede race af met Jonathan Rea. De nummers 1 en 2 van gisteren begonnen als achtste en negende aan de wedstrijd, maar hadden maar één ronde nodig om naar voren te stormen. De regerend kampioen kwam als derde door na de eerste ronde, pakte Xavi Fores in ronde 2 en verschalkte Marco Melandri in ronde 5.

Op dat moment dat Davies ze al op de hielen, al duurde het nog een paar ronden voor hij teamgenoot Melandri kon passeren in bocht 9. Hij had het geluk dat Rea er maar niet in slaagde om weg te rijden en kon dus meteen weer in de aanval. In de elfde ronde plaatste hij de beslissende inhaalactie en was het podium beslist.

Melandri deed nog zijn best om er een 1-2 voor Ducati van te maken, maar de Italiaan kwam er niet aan te pas. Tom Sykes was 'best of the rest' op de vierde plaats, bijna 15 seconden achter de winnaar. Het duurde lang voor hij een manier gevonden had om voorbij het groepje van Leon Camier, Lorenzo Savadori en Fores te komen, maar vervolgens zat er niets anders op dan genoegen nemen met P4.

Yamaha-coureur Alex Lowes klom in de laatste ronde op naar de vijfde plaats, gevolgd door Camier en Savadori. Jordi Torres finishte als achtste, terwijl Markus Reiterberger en Fores de top 10 compleet maakten. Michael van der Mark werd elfde na opnieuw een zware race. Hij kwam matig weg bij de start en miste vervolgens het tempo om in de openingsfase plaatsen goed te maken.