Dagverslag

WRC Duitsland: Neuville zit Tanak op de hielen

Ott Tanak en Thierry Neuville deden weinig voor elkaar onder op de vrijdag van de Rally van Duitsland. Het verschil tussen de twee bedraagt na zeven etappes slechts 2,8 seconden.

Ott Tänak, Martin Järveoja, Toyota Gazoo Racing WRT Toyota Yaris WRC

Foto door: Toyota Racing

Het was stuivertje wisselen op de wegen rond de Bostalsee. Neuville, die afgelopen weekend nog zijn racedebuut maakte op het circuit en won, was rapste in de eerste proef in de ochtend en nam de leiding in het klassement over met 0,7 seconde verschil. Tanak, winnaar van de laatste twee edities van de Duitse WRC-ronde, trok echter in de twee volgende proeven aan het langste eind, waardoor hij met een voorsprong van 3,2 seconden aan het middagprogramma begon.

In de middag halveerde Neuville het verschil aanvankelijk naar 1,6 seconde, waarop Tanak in de twee volgende proeven weer miniem afstand nam van de Belg, om de dag uiteindelijk met een voorsprong van 2,8 seconden af te sluiten.

Sebastien Ogier worstelde de hele ochtend met onderstuur, had in de afsluitende etappe van Wadern naar Weiskirchen een momentje op het gras en eindigde de dag als derde met een achterstand van 22,1 seconden. Dani Sordo leek lange tijd op weg om de derde plek van Ogier af te nemen, maar werd in de laatste proef van de dag getroffen door een versnellingsbakprobleem waardoor hij van de vierde naar de negende plek in het tussenklassement kukelde. Zodoende was het Kris Meeke die aan het einde van de dag vierde stond, op 3,5 seconden van Ogier en 2,2 seconden voor Toyota-teamgenoot Jari-Matti Latvala. Andreas Mikkelsen staat voorlopig zesde en heeft een vrij riante buffer naar de nummer zeven in het klassement Esapekka Lappi, die tijd verloor bij een spin.