WRC Duitsland: Ogier wint, Sordo tweede

Sebastien Ogier heeft in de Rally van Duitsland zijn derde zege geboekt. Dani Sordo behield de tweede plaats en eindigde slechts een tiende voor Hyundai-teamgenoot Thierry Neuville.

Sébastien Ogier, Julien Ingrassia, Volkswagen Polo WRC, Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport

Daniel Sordo, Marc Marti, Hyundai i20 WRC, Hyundai Motorsport
Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila, Volkswagen Polo WRC, Volkswagen Motorsport

Ogier won in Duitsland voor het eerst sinds de Rally van Zweden, in februari. De Fransman behield de leiding in de laatste etappe door een gedeelde derde tijd neer te zetten. Sordo, de nummer twee, volgde op ruim twintig seconden. Ogier gaf toe dat de laatste maanden niet makkelijk waren. "Natuurlijk heb ik het gemist om te winnen," vertelde de Volkswagen-rijder. "Het is alweer even geleden sinds ik zo voor de overwinning heb gevochten met Andreas Mikkelsen Thierry Neuville en ik. Het was erg spannend!"

De snelste man op de laatste proef was Neuville, die 2.5 seconden overhield op de nummer twee Jari-Matti Latvala. Voor Neuville was het net niet genoeg om zijn 2.7 seconden achterstand om teamgenoot Sordo goed te maken. De Spanjaard zette precies dezelfde tijd neer als Ogier en eindigde dus als derde. Hij hield precies 0.1 seconde over voor de tweede plaats, zijn beste resultaat in het seizoen tot nu toe. Voor de Fin Latvala was de overwinning al sinds vrijdag buiten bereik, toen hij te kampen kreeg met versnellingsbakproblemen.

Mikkelsen behield de vierde plaats, 6.8 seconden achter het podium en drie minuten voor de derde Hyundai-rijder Hayden Paddon. Mads Ostberg was de beste van de M-Sport-rijders met de zesde plaats. Zevende en winnaar in de WRC2-klasse werd Esapekka Lappi.

De overwinning van Ogier betekent dat zijn leiding in het kampioenschap is gegroeid naar 58 punten op Mikkelsen. Neuville en Paddon liepen uit op Latvala.

Vorig artikel WRC Duitsland: Ogier leidt, Lefebvre crasht zwaar en overgebracht naar ziekenhuis
Volgend artikel Lefebvre over heftige crash: "Stuurde te vroeg in"