WRC Argentinië: Neuville wint voor Mikkelsen en Ogier

Thierry Neuville heeft zijn leiding in het WK rally vergroot met een gecontroleerde zege in de WRC Rally van Argentinië. Hyundai-collega Andreas Mikkelsen was tweede. Kris Meeke moest de derde plek afstaan aan wereldkampioen Sébastien Ogier.

Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger, Hyundai Motorsport Hyundai i20 Coupe WRC

Hyundai Motorsport

Neuville verdedigde op de slotdag een voorsprong van 45 seconden op teamgenoot Mikkelsen en hield 40 tellen over voor de afsluitende Powerstage. Daarin klokte hij de derde tijd na Citroën-rijder Ogier en Jari-Matti Latvala, waarmee hij drie bonuspunten sprokkelde. Mikkelsen was uiteindelijk tweede in de rally op 48 seconden van de Belg.

In de strijd voor de derde plaats ging Kris Meeke met vijf seconden bonus op Ogier naar de Powerstage, maar de Toyota-man reed lek. Zo kon Ogier alsnog de laatste podiumplaats bemachtigen.

In de tweede Toyota passeerde Latvala de Hyundai van Dani Sordo voor de vijfde plek. M-Sport Ford-rijder Teemu Suninen was zevende gevolgd door Ott Tanak, die na zijn opgave via de Rally2-reglementen terugkeerde en de achtste plaats uit de brand sleepte. De Est pakte ook twee punten op de Powerstage, maar betaalt in het klassement toch een zware prijs voor zijn opgave. In WRC2 was Mads Ostberg de snelste, hij finishte als negende algemeen.

Neuville en corijder Nicolas Gilsoul trekken dankzij hun tweede opeenvolgende zege met een voorsprong van tien punten op titelverdediger Ogier naar buurland Chili. Tanak volgt na Argentinië al op 28 stuks.