WRC Duitsland: Tanak wint overtuigend, Ogier klassementsleider

M-Sport Ford-coureur Ott Tanak heeft zijn tweede WRC-zege geboekt in de Rally van Duitsland. Ook Sebastien Ogier deed goede zaken: hij liep in de titelstrijd uit op Thierry Neuville en staat 17 punten voor.

Sutton Images

Ott Tänak, M-Sport
Sébastien Ogier, M-Sport
Sébastien Ogier, Julien Ingrassia, Ford Fiesta WRC, M-Sport

Tanak ging al aan de leiding vanaf de zevende proef en leek betrekkelijk weinig moeite te hoeven doen om zijn belagers acher zich te houden. Hij begon aan de laatste twee proeven met een voorsprong van 18 seconden op Citroën-rijder Andreas Mikkelsen. Daar bracht Tanak zijn Fiesta probleemloos aan de finish en dus wachtte hem champagne.

Mikkelsen was in principe de enige overgebleven uitdager van Tanak, maar kon het verschil van 21 seconden op de laatste dag niet meer goedmaken. Met zijn tweede plaats pakte hij wel het eerste podium voor Citroën sinds Kris Meeke eerder dit jaar won in Mexico. Zijn voorsprong op Sebastien Ogier bedroeg op de finish 14 seconden, al was al vroeg duidelijk dat de Fransman geen onnodige risico's zou nemen met het oog op de titelstrijd.

Hyundai-rijder Thierry Neuville viel op de vrijdag al uit, maar keerde onder de Rally2-reglementen terug in competitie. Hij hoopte punten te scoren op de Power Stage, maar kwam daar 3,5 seconden tekort. Hierdoor begint hij nu met 17 punten achterstand op Ogier aan de laatste drie rally's van het seizoen. Tanak volgt op nog eens 16 punten.