Breaking news

Vijfde stek voor Gasly op Fuji, Ishiura erft overwinning

Na zes weken geleden op Okayama zijn eerste punten in de Super Formula-klasse te hebben behaald door zevende te worden in de tweede race aldaar, heeft Pierre Gasly het in de race op de Fuji Speedway nog een beetje beter gedaan. De 21-jarige Fransman, die als reserverijder van Red Bull Racing en Toro Rosso zijn rijkunsten dit jaar tentoon mag stellen in Japan, werd vijfde.

De vierde Super Formula-race van het jaar werd een prooi voor oud-kampioen Hiroaki Ishiura, die profiteerde van het uitvallen van teamgenoot Yuji Kunimoto. De laatstgenoemde vertrok van pole en reed de concurrentie rap op achterstand, alvorens zijn remmen voorbij het halverwegepunt in de wedstrijd het begaven. Achter Ishiura kwam tweevoudig Macau F3-winnaar en huidig Formule E-coureur Felix Rosenqvist als tweede over de meet. Het betekende een eerste podiumplaats voor de Zweed, die evenals Gasly dit seizoen zijn debuut maakt in de SF.

Strategie bleek het toverwoord op de baan nabij Mount Fuji: drievoudig 24 uur van Le Mans-winnaar André Lotterer profiteerde van een vroege stop en klom na een paar mooie duels op naar het laatste plekje op het ereschavot, Gasly kon zijn mooie resultaat bewerkstelligen door zijn banden te wisselen. Dat was voor deze race overigens niet verplicht: de coureurs moesten een pitstop maken, maar slechts een tankbeurt was voldoende.

Ishiura is dankzij zijn overwinning de nieuwe leider in het SF-klassement: de Japanner heeft inmiddels 20,5 punt verzameld. Lotterer volgt op een tweede plaats: de Duitser, die in de zomer van 2014 eenmaal startte in een Grand Prix, heeft tweeënhalve punt minder dan zijn grootste concurrent in de strijd om de titel.

Het Super Formula-seizoen ligt wederom lang stil: de volgende wedstrijd is pas over zes weken. Op 20 augustus mogen Gasly, Lotterer en de rest hun kunsten vertonen op de Twin Ring Motegi.