Breaking news

Vandoorne sluit Super Formula-jaar af met zege

Stoffel Vandoorne neemt op fraaie wijze afscheid van de Super Formula. In zijn laatste race in de Japanse raceklasse kwam de Belg, in 2017 de teamgenoot van Fernando Alonso bij McLaren in de Formule 1, als eerste over de eindstreep. De titel ging naar de Japanner Yuji Kunimoto.

Het Super Formula-seizoen werd afgesloten met een dubbele race op Suzuka, de baan waar het seizoen in april ook geopend werd. Yuhi Sekiguchi begon als koploper in het klassement aan het weekend, maar de eerste race verliep desastreus voor hem: hij eindigde buiten de punten, terwijl rivaal Kunimoto de wedstrijd won. André Lotterer werd tweede en daarmee ineens de belangrijkste concurrent van Kunimoto in de titelstrijd.

Vandoorne pakte ook geen punten in de eerste race, hij werd in de rondte getikt door Sekiguchi, maar nam enkele uren later sportieve revanche. Hij won en boekte zo zijn tweede zege in de klasse, na zijn eerdere zege op het Okayama International Circuit. Achter de Belg kwam Lotterer als tweede over de finish en dat was bijna genoeg voor de titel, maar de 26-jarige Kunimoto had aan een achtste plek precies genoeg om de Duitser, die in zijn loopbaan één race in de Formule 1 (Spa 2014) reed, achter zich te laten in de titelstrijd.

Vorig artikel Super Formula Sugo: Sekiguchi domineert, Vandoorne zesde
Volgend artikel Super Formula Suzuka: Vandoorne pakt overwinning, Kunimoto kampioen