Verschoor wint New Zealand Motor Cup op Hampton Downs

Voor de tweede keer dit weekeinde heeft Richard Verschoor het Wilhelmus laten klinken op het Hampton Downs Motorsport Park in Waikato.

Podium: racewinnaar Richard Verschoor

De 17-jarige coureur uit Benschop won zondag ook de derde en laatste wedstrijd van het derde raceweekend in de Toyota Racing Series. Verschoor had zaterdag al het eerste treffen op zijn naam geschreven.

Evenals in de zaterdagse race mocht Verschoor de derde wedstrijd, gedoopt tot New Zealand Motor Cup, vanaf poleposition aanvangen. In de eerste bocht sloeg de Nederlander een aanval van klassementsleider Marcus Armstrong af, daarna was het gat tussen de twee nooit groot.

In de dertiende ronde, net iets over de helft van de race, werd de wedstrijd geneutraliseerd vanwege een crash van Brendon Leitch als gevolg van een afgebroken voorvleugel. Na de herstart behield Verschoor de koppositie, al moest hij later een aanval van Armstrong weerstaan. Verschoor ging wijd in bocht 5, maar zijn Nieuw-Zeelandse achtervolger wist daar niet van te profiteren. Robert Shwartzman eindigde als derde.

De Nieuw-Zeelanders beschouwen de New Zealand Motor Cup als de belangrijkste prijs van het seizoen. “Dit is geweldig. Dit is de race die ik wilde winnen”, reageerde Verschoor na afloop. De bijbehorende trofee werd in het verleden uitgereikt aan de winnaar van de New Zealand Grand Prix. Dat was een race die niet meetelde voor het Formule 1-kampioenschap, maar waaraan wel tal van op dat moment actieve F1-coureurs meededen. Verschoor volgt op de erelijst onder meer Stirling Moss, Jack Brabham, Bruce McLaren, Jackie Stewart, Graham Hill, Chris Amon en Keke Rosberg op.

Eerder op de zondag was Verschoor vijfde geworden in de tweede race van het weekeinde. Daarin ging de winst naar Clement Novalak, voor Shwartzman en Armstrong. In de tussenstand gaat Armstrong met 591 punten aan kop, op 41 punten achterstand volgt Shwartzman op de tweede plek. Verschoor is met 521 punten de nummer drie. Het voorlaatste raceweekend in de Toyota Racing Series is volgende week op het Bruce McLaren Motorsport Park in Taupo.

Richard Verschoor voor Marcus Armstrong

Vorig artikel Podiumplek en zesde stek voor Verschoor tijdens zondagraces Teretonga
Volgend artikel Correa wint in Taupo na raketstart, Verschoor P3 in Toyota Racing Series