Crutchlow: "Dankzij het geringe gewicht Pedrosa zijn we niet gevallen"

Volgens Cal Crutchlow is het aan het geringe gewicht van Dani Pedrosa te danken dat ze niet onderuit gingen bij hun botsing in de Franse Grand Prix. Pedrosa finishte de race op P3, Crutchlow werd vijfde.

Cal Crutchlow, Team LCR Honda

Foto door: Gold and Goose / Motorsport Images

Derde plaats Dani Pedrosa, Repsol Honda Team
Dani Pedrosa, Repsol Honda Team
Sete Gibernau, derde Dani Pedrosa, Repsol Honda Team

Pedrosa en Crutchlow kwamen elkaar goed tegen in de elfde ronde van de wedstrijd, bij La Chapelle (Bocht 6). Pedrosa was op dat moment bezig met een indrukwekkende opmars.

De Spanjaard had de race vanaf de dertiende plek moeten aanvangen. Nadat hij zesde man Andrea Dovizioso (Ducati) had ingehaald, maakte Pedrosa jacht op de nummer vijf: Crutchow. In La Chapelle drukte Pedrosa zichzelf er aan de binnenkant langs en botste daarbij met de LCR-rijder. Doordat Crutchlow wijd ging, kon ook Dovizioso er voorbij.

"Dat is racen", reageerde een nuchtere Crutchlow. "Ik ben er niet boos om. Waarschijnlijk kon Pedrosa mij ook niet zien. Want hij hing helemaal langs zijn motor, aan de binnenzijde van de bocht. Ik ging ook wijd vanwege mijn voorband. Dani ging mij voorbij omdat ik niet kon insturen en daarna was Dovizioso er ook langs."

Volgens Crutchlow weegt de veel kleinere Pedrosa 51 kilogram, hijzelf 70 kilogram. "Als ik hem een vergelijkbare tik had gegeven, lagen we allebei op de grond. Hij is zo licht."

Crutchlow ging na de dubbele inhaalactie de strijd aan met zijn oude teammaatje Dovizioso. De twee vochten in 2012 menig duel uit toen ze samen uitkwamen voor Tech 3. 'Desmo Dovi' won deze keer en finishte - door Valentino Rossi's crash - als vierde. Crutchlow werd vijfde.

"Het tempo van Dovizioso lag erg laag. Ik ging hem voorbij, maar op de een of andere manier wist hij bij mij te blijven. In mijn slipstream drukte Dovizioso tegen het einde van de wedstrijd op een knop, waardoor hij mij als een raket voorbij stoof op het rechte stuk achterop het circuit. Dat was het. Goodnight Vienna."

"Maar ik ben blij met deze uitslag. Het doel voor dit weekend was een top-zesklassering. Als ik meer had gepusht, had er wellicht een betere score in gezeten. Maar ik koos ditmaal voor een zekere finish."

Crutchlow staat na vijf wedstrijden op de zevende plaats in het WK met veertig punten. Pedrosa heeft 68 punten en is nu tweede in de titelstrijd.