MotoE Misano: Ferrari verslaat Garzo en Simeon

Matteo Ferrari heeft de derde race van het MotoE-seizoen gewonnen. De 22-jarige Italiaan hield zaterdag in de eerste wedstrijd van het weekend op Misano Hector Garzo en Xavier Simeon achter zich.

Winnaar Matteo Ferrari, Gresini Racing

Foto door: MotoE

Alex de Angelis had voor zijn thuisrace de pole-position gegrepen. De 35-jarige coureur uit San Marino verdedigde bij de start met succes de koppositie, gevolgd door Ferrari en Simeon - in deze volgorde was de top-drie ook van start gegaan. Wijzigingen in de kopgroep lieten daarna echter niet lang op zich wachten.

In de tweede ronde pakte Simeon de tweede plaats af van Ferrari, door hem binnendoor te passeren in bocht 2. Een ronde later deed de Belg hetzelfde bij koploper De Angelis, maar laatstgenoemde knokte zich meteen terug naar de leiding. Later in de ronde rekende Simeon de thuisrijder alsnog in voor de koppositie en ging ook Ferrari De Angelis voorbij voor P2.

In zijn poging om Simeon en Ferrari niet te ver te laten uitlopen, ging het in de vierde van in totaal zeven ronden helemaal mis voor De Angelis. De Pramac-coureur vloog van zijn motor in bocht 6 en dat betekende gelijk einde wedstrijd. Daardoor ging het gevecht om de leiding alleen nog maar tussen Ferrari en Simeon. De Belg hield de Italiaan onder druk, maar kwam hem niet voorbij en werd in de slotronde zelf gepasseerd door Garzo. Simeon moest derhalve genoegen nemen met P3, achter Ferrari en Garzo.

Niki Tuuli en Mike di Meglio, die dit seizoen de respectievelijk eerste en tweede race wonnen, kwamen niet aan de finish op Misano. Di Meglio viel al in de eerste ronde uit met een technisch probleem, Tuuli was in de tweede ronde betrokken bij een crash met Bradley Smith en Mattia Casadei.

Zondag is de tweede MotoE-race van het weekend op Misano. Deze begint om 10.05 uur.

Vorig artikel MotoE Red Bul Ring: Di Meglio zegeviert op regenachtige baan
Volgend artikel MotoE Misano: Ferrari wint ook tweede race, Simeon onderuit