Warm-up: Bastianini voor Antonelli in Mugello

Enea Bastianini was zondagochtend het snelst in de warm-up voor de Italiaanse Grand Prix. De Italiaan ging een fractie rapper rond dan landgenoot Niccolo Antonelli.

Foto door: Gold and Goose / Motorsport Images

Brad Binder, Red Bull KTM Ajo
Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo
Livio Loi, RW Racing GP BV

Bastianini miste de vorige race in Frankrijk wegens een gebroken pols, opgelopen bij een trainingsongeval. Het is de vraag of de piloot van Gresini Racing het een volledige koers zal volhouden, maar in de warm-up liet hij alvast zien dat de snelheid er nog is.

Bastianini, zesde in de startvolgorde, klokte in zijn laatste ronde 1.58.701 met zijn Honda. Daarmee was hij 0.055 sneller dan Antonelli (Honda), die de wedstrijd vanaf de 21e plek moet aanvangen na een zware crash in de kwalificatie.

Nicolo Bulega (KTM) eindigde op 0.199 als derde, voor Jakub Kornfeil (Honda), Francesco Bagnaia (Mahindra) en Jorge Martin (Mahindra). Tijdelijke lijstaanvoerders Hiroki Ono en Jorge Navarro werden met hun Honda's zevende en achtste.

Pole-positionhouder Romano Fenati (KTM) kwam niet verder dan de zestiende plek, op 1.1 seconde van Bastianini. WK-leider Brad Binder (KTM) deed het met een veertiende plaats iets beter.

Even verder naar achteren legde Bo Bendsneyder (KTM) beslag op de twintigste plek. Meteen daarna eindigde Livio Loi (Honda).

De enige valpartij kwam op naam van de Argentijn Gabriel Rodrigo. De KTM-coureur ging in de achtste bocht van de Toscaanse piste onderuit. Hij bleef ongedeerd.

Plek winst voor Bendsneyder en Loi

Vier piloten hebben een straf gekregen voor te langzaam rijden in de kwalificatie: Fabio di Giannantonio (Honda), Rodrigo, Juanfran Guevara (KTM) en Maria Herrera (KTM). Het kwartet is in de startvolgorde enkele plaatsen teruggezet.

Doordat Di Giannantonio niet als twaalfde start maar als zestiende, kon Bendsneyder (dertiende) een plek opschuiven. Loi (P23) won een plaats door de straf van 21e man Rodrigo.