Raceverslag

Moto3 Austin: tweede zege Martin, sterke race van Loi

Jorge Martin heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Moto3. De Spanjaard was zondag overtuigend de beste op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Livio Loi werd tiende.

Jorge Martin, Del Conca Gresini Racing Moto3

Foto door: Gold and Goose / Motorsport Images

Martin vertrok de race in de Verenigde Staten vanaf pole-position en behield na het doven van de rode lichten de koppositie. Zoals veel vaker in de Moto3 waren er daarna rondenlang meerdere positiewisselingen vooraan het veld, maar in het tweede deel van de wedstrijd keerde Martin terug aan het front en reed hij met een voor Moto3 begrippen comfortabele marge naar de winst.

Enea Bastianini eindigde op de tweede plaats, de laatste podiumplek ging naar Marco Bezzecchi. De laatstgenoemde Italiaan bleef in de slotronden zijn landgenoten Andrea Migno en Fabio Di Giannantonio voor in een prachtig gevecht. Philipp Öttl werd zesde, voor Jakub Kornfeil, Aron Canet en Tatsuki Suzuki. Door zijn tweede zege van het jaar is Martin de nieuwe leider in het klassement. De Spanjaard heeft na drie races 55 punten. Canet, die als koploper naar Austin was gekomen, staat tweede met 48 punten. Bezzecchi heeft met 43 punten de derde plek in handen.

De tiende plaats was voor Livio Loi. De Belg reed een ijzersterke wedstrijd. Hij was zaterdag in de kwalificatie niet verder gekomen dan P26, maar lag na één ronde al op plaats zestien, enkele ronden later was dat zelfs plaats elf. Loi werkte zich vervolgens nog verder naar voren, lag op een gegeven moment zelfs zesde en zou uiteindelijk als tiende over de meet komen. De laatste punten gingen naar Ayumu Sasaki, Gabriel Rodrigo, Darryn Binder, de als derde gestarte John McPhee en Albert Arenas.