Raceverslag

Moto2 Le Mans: Bagnaia boekt dominante zege, Bendsneyder grijpt naast punten

Francesco Bagnaia heeft overtuigend beslag gelegd op zijn derde overwinning van het seizoen. In de Grand Prix van Frankrijk domineerde de Italiaan van start tot finish.

Francesco Bagnaia, Sky Racing Team VR46

Foto door: Gold and Goose / Motorsport Images

Al voor de start van de race speelde zich een drama af op de startgrid. Xavi Vierge, als tweede gekwalificeerd, ontbrak op de startgrid vanwege een probleem met zijn Kalex. De Spanjaard moest daardoor vanuit de pits beginnen aan de opwarmronde en zijn race beginnen van de achterste startplaats op de grid.

Na het doven van de lichten vertrok Bagnaia als beste, hij nam logischerwijs de leiding in de wedstrijd terwijl Alex Marquez in zijn kielzog volgde. Daarachter werd met de ellebogen wijd gereden. Met name Lorenzo Baldassarri, Miguel Oliveira en Joan Mir vochten hard met elkaar in de openingsfase van de race terwijl Schrotter en Binder naar P3 en P4 doorstoomden.

Bagnaia en Marquez konden wegrijden van de achtervolgers. Hoewel Marquez in de tweede ronde een remfout maakte in Bocht 8 kon hij de kampioenschapsleider volgen en ontstond een marge van 1.3 seconde naar de derde plaats van Schrotter. Mir had op zijn beurt Binder te pakken in de vierde ronde van de race.

De eerste hoofdrolspeler viel in de zevende ronde van de race uit. Baldassarri verloor de voorkant van zijn machine in Bocht 3 en gleed onderuit. De Kalex van de Italiaan bleef midden op het circuit liggen en tegen beter weten in pakte hij de machine op, reed even tegen de baanrichting in en vervolgde zijn race. Niet veel later zou Baldassarri alsnog binnenkomen waardoor hij puntloos bleef na een ijzersterke Spaanse Grand Prix.

Vooraan had Bagnaia een voorsprong van een halve seconde op Marquez terwijl Schrotter een marge van drie seconden moest toestaan. Het duurde niet lang voor Mir zich een weg langs Schrotter wist te vinden en opklom naar de derde plaats. Romano Fenati reed op 2.5 seconden van Schrotter terwijl Vierge vanaf P35 opgeklommen was naar P11 plaats halverwege de race.

Voor Bagnaia was er geen vuiltje aan de lucht in het tweede deel van de race. Marquez moest zijn achtervolging enkele ronden voor het einde stoppen nadat hij twee foutjes maakte. Bagnaia schreef zodoende zijn derde overwinning van het seizoen op zijn naam voor Marquez.

Mir pakte zijn eerste podium in de Moto2-klasse met een derde plaats terwijl Schrotter zijn persoonlijk beste resultaat haalde met P4. Vierge bleef een opstomende Oliveira voor in de slotfase en pakte zodoende een heroische zesde plaats. Fenati werd zevende, Quartarario werd achtste voor Binder en Stefano Manzi die vanaf de 23steplaats van start ging in de race.

Bo Bendsneyder reed een solide race, maar greep met de zestiende plaats opnieuw net naast de punten. De Nederlander zag punten uit het zicht verdwijnen vanwege een tijdstraf van 1.7 seconden aan het eind van de race voor het afsnijden van het circuit bij Bocht 3 en 4. De Nederlander kwam als vijftiende aan de finish, maar zou door die tijdstraf alsnog achter Khairul Pawi eindigen.