Breaking news

Oreca pakt eerste LMS-overwinning in vier jaar

Olivier Panis en Nicolas Lapierre hebben de 1000 kilometer van Silverstone gewonnen, na deze van pole-position te zijn vertrokken. De titel ging naar het Aston Martin-trio Jan Charouz, Tomas Enge en Stefan Mücke, die de race als derde finishten, achter Andrea Belicchi, Marcel Fässler en Nicolas Prost van Speedy Racing Team.

Bij de laatste pitstops leek het nog mis te gaan voor Oreca, dat sinds Silverstone in 2005 niet meer een race had gewonnen. Door een kapotte neus verloor het team namelijk zoveel tijd dat Fässler de leiding kon overnemen, maar de Duitser moest op last van de wedstrijdleiding ook binnenkomen voor een reparatie, waardoor de overwinning toch nog naar Oreca ging.

Jean-Christophe Bouillon en Christophe Tinseau van Pescarolo Sport keken voor dit weekend tegen een achterstand van zeven punten aan, en met een 38ste startplaats leek het duo uitgeschakeld voor de titel. Een erg sterke eerste fase bracht het team echter naar de leiding, maar problemen met de versnellingsbak wierpen het team terug tot de dertiende plaats.

De auto's van Team Kolles kenden een prima race. Christijan Albers en Christian Bakkerud wisten vanaf de laatste startplaats op te stormen naar een vijfde plaats aan de finish, achter Harold Primat en Darren Turner van Aston Martin. De tweede auto van Kolles, met Charles Zwolsman, Andy Meyrick en Narain Karthikeyan achter het stuur, finishte als zesde.

Nigel Mansell kende geen gemakkelijke eerste race in de Le Mans Series. Door problemen finishte de voormalig wereldkampioen Formule 1 slechts als 28ste in een auto die ook door zoon Greg Mansell en Lawrence Tomlinson werd bestuurd.

Spyker-coureurs Tom Coronel en Jarek Janis kenden een uitstekende race en wisten hun seizoen af te sluiten met een tweede plaats in de GT2-klasse, al bedroeg de achterstand op winnaars Gianmaria Bruni en Robert Bell van JMW Motorsport wel acht ronden. Coronel en Janis finishten als 24ste overall.

Aston Martin mag terugkijken op een geslaagd debuutjaar in de Le Mans Series. Het team wist meteen de titel te pakken en eindigde met de tweede auto op een derde positie, waarbij alleen Pescarolo Sport een dubbelzege in het kampioenschap wist te voorkomen.