Breaking news

Power rekent af met pechduivel en wint in Indianapolis

De vijfde winnaar in evenzoveel IndyCar-races is een feit: Will Power heeft gezegevierd in de IndyCar Grand Prix op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway. De Australiër wist eindelijk een poleposition om te zetten in een zege: eerder dit jaar had Power al tweemaal van de voorste startplaats mogen vertrekken, beide keren ging iemand anders er met de bloemen vandoor. Scott Dixon werd tweede, Ryan Hunter-Reay stuurde zijn bolide van Andretti Autosport naar de laatste ereplaats, in een race die geen neutralisaties kende.

Het is mei en zodoende bereidt de Amerikaanse racewereld zich voor op het klapstuk: de Indianapolis 500 staat op het programma voor de laatste zondag van deze maand. Voordat de lichten op groen springen voor de eerste trainingen op de Speedway wordt er, sinds 2014, echter eerst een race op het infield afgewerkt: de zogenaamde Grand Prix of Indianapolis.

Kwalificatiewonder Power, die zoals gezegd ook anno 2017 prima uit de voeten komt in de allesbepalende tijdtraining, reed op vrijdag net als twee jaar geleden naar de pole op de roadcourse. Helio Castroneves en Josef Newgarden onderstreepten de dominantie van Penske andermaal met een tweede en een derde plaats, comeback-kid Juan Pablo Montoya reed naar een keurige vijfde plaats. In de race probeerde Castroneves een gooi te doen naar zijn eerste zege sinds juni 2014 (Belle Isle), maar zijn tactiek door de race te finishen op de harde band koste hem uiteindelijk een podiumplaats.

In een vrij gemoedelijk, 85 ronden durend onderhoud kwam het spektakel met name vanuit het middenveld. Spencer Pigot blonk uit met enkele gewaagde inhaalacties en kon zodoende een zestiende startplaats omzetten in P9 aan de meet, Andretti-duo Hunter-Reay en Alexander Rossi kwamen meermaals in beeld dankzij leuke duels. Grote spekkoper was Graham Rahal: een waardeloze kwalificatie (twintigste) kon worden vergeten door een prima zesde plaats.

Simon Pagenaud kon zich niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen, maar de kampioenschapsleider hield de schade beperkt door kort voor het einde Penske-teammaat Castroneves te verschalken voor P4. Dixon loopt daardoor slechts een handjevol punten in op de Fransman, die de '500' zal aanvangen als nummer één in het klassement. Power doet goede zaken in de strijd om de titel: de Australiër haalt de maximale score van 53 punten uit het treffen op de roadcourse.

De volgende race in de IndyCar Series is de befaamde Indianapolis 500: GPUpdate.net doet op 28 mei aanstaande live verslag van de historische wedstrijd.

Vorig artikel Grand Prix Indianapolis: Power wint strategisch duel van Castroneves
Volgend artikel Alonso verlegt focus naar Indy 500: "Ik ga er enorm van genieten"