Breaking news

Laatste Indy 500-stoeltje van Andretti prooi voor Harvey

Fantastisch nieuws voor de jonge Brit Jack Harvey: hij gaat over anderhalve maand zijn IndyCar-debuut maken tijdens de beruchte Indianapolis 500. De fifth entry van Andretti Autosport, die vorig jaar nog werd ingevuld door veteraan Townsend Bell, gaat dit jaar naar de 23-jarige. Harvey werd zowel in 2014 als in 2015 vicekampioen in de Indy Lights, maar wist vorig jaar geen zitje te bemachtigen in de opleidingsklasse.

Bij het Europese publiek is Harvey wellicht bekend dankzij zijn twee seizoenen in de Britse Formule 3, waar hij in 2012 het kampioenschap won. Een seizoen later zette de Brit koers richting de GP3 Series, waar hij in het jaar dat Daniil Kvyat kampioen werd, twee races wist te winnen. Harvey wordt bij Andretti Autosport, het team dat gerund wordt door Michael Andretti, eenmalig teamgenoot van Marco Andretti, Takuma Sato, Ryan Hunter-Reay en regerend Indy 500-kampioen Alexander Rossi.

"De Indy 500 is met gemak de grootste race van mijn carrière tot dusver", spreekt Harvey, wiens wagen het startnummer vijftig zal dragen. "Het is een van de meest iconische wedstrijden van het jaar en om daarin deel te mogen nemen, voor een van de sterkste teams, is iets waar ik niet van had durven dromen. Ik en mijn management hebben de afgelopen achttien maanden keihard gewerkt om deze droom wezenlijkheid te maken, en ik ben dolblij dat het is gelukt."

Alvorens de trek naar Indianapolis wordt ingezet, werkt het IndyCar-circus eerst nog wedstrijden af in Long Beach, Birmingham (Alabama) en Arizona. De race op het stratencircuit van Long Beach vindt vanavond (zondag) plaats, de wedstrijd wordt rond 22.45 uur Nederlandse tijd gestart.

Vorig artikel Weekendschema: hoe laat zijn welke races en kwalificaties?