Breaking news

Derde plaats voor Van Kalmthout in eerste race Mid-Ohio

Het podiumabonnement waarover Rinus van Kalmthout in de USF2000-klasse lijkt te beschikken, is nog maar eens met een race verlengd. De 16-jarige Nederlander mocht ook na de eerste van twee wedstrijden op de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington een bokaal ophalen: hij werd derde. Klassementsleider Oliver Askew boekte zijn zevende seizoenszege.

Nadat Van Kalmthout een tweede tijd had gereden tijdens de kwalificatie maar door een straf werd teruggezet naar P4, moest de talentvolle Nederlander stevig aan de bak in de openingsfase. Strijdlustig werd geduelleerd om de derde plaats, een positie die uiteindelijk in handen van de in Amerika als VeeKay bekende coureur kwam. Vooraan was het, ondanks een late neutralisatie, Askew: niemand kon de dominerende Amerikaan bedreigen.

Tussen Askew en Van Kalmthout finishte Parker Thompson, twee weken geleden nog zo glorieus in de straten van Toronto, als tweede over de eindstreep. Door zijn overwinning zet Askew een stap richting de titel: de 20-jarige heeft, ondanks een aftrek van tien punten vanwege het te vroeg aangaan van de start van de race, negentien punten voorsprong ten opzichte van Van Kalmthout, terwijl er nog maar twee races te gaan zijn.

Zaterdagavond (Nederlandse tijd) is de tweede USF2000-race van dit weekend: om 18.10 uur wordt het startcommando gegeven. De races in de USF2000 zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de IndyCar Series.