GT4 Monza: Nederlanders lopen overwinning mis na rode vlag

Het tweetal Duncan Huisman / Luc Braams koersten af op de overwinning in de tweede wedstrijd van de Competition102 GT4 European Series op Monza totdat met enkele minuten te gaan de rode vlag werd gezwaaid.

Duncan Huisman, Luc Braams, V8 Racing International, Chevrolet Camaro GT4

Chris Schotanus

Romain Monti, Maserati Spa, Maserati GranTurismo MC GT4
Podium: tweede plaats Duncan Huisman, Luc Braams, V8 Racing International, Chevrolet Camaro GT4; winnaar Romain Monti, Maserati Spa, Maserati GranTurismo MC GT4; derde plaats Jelle Beelen, Marcel Nooren, V8 Racing International Chevrolet Camaro GT4
Ricardo van der Ende, Bernhard van Oranje, Racing Team Holland by Ekris Motorsport, Ekris M4 GT4 en
GT4-bekers
Ricardo van der Ende, Bernhard van Oranje, Simon Knap, Rob Severs, Racing Team Holland by Ekris Moto
Tim Coronel, Pieter-Christiaan van Oranje, Racing Team Holland by Intercar, BMW M3 GT4
Start van de wedstrijd
Mauro Calamia, Giuseppe Fascicolo, Swiss Team, Maserati GranTurismo MC GT4
Ghezzi Giuseppe, Giovanelli Allessandro, Autorlando Sport, Porsche 911 GT4

Tim Coronel, die de BMW M3 GT4 met Pieter-Christiaan van Oranje deelde, kreeg te maken met een olielek waarbij de auto zelfs nog even vlamvatte. Hierdoor werd de stand van de ronde ervoor als einduitslag gebruikt. Op dat moment was Huisman nog niet voorbij de uiteindelijke winnaar Romain Monti die de Maserati GranTurismo MC GT4 bestuurde.

Solorijder Monti zat er in het begin van de wedstrijd al goed bij. Hij lag vierde achter de Sin R1 GT4 van Andreas Gülden en de twee KTM’s van Lennart Marioneck en Marko Helistekangas. Met Gülden hoefde hij niet meer af te rekenen want de auto bleek halverwege de wedstrijd onbestuurbaar door elektronicaproblemen.

Na de verplichte pitstop lag Monti op kop, maar hij zag de Camaro’s van Huisman en Beelen op zich afkomen. De Nederlanders werden een handje geholpen doordat de safety car de baan werd opgestuurd. Doreen Seidel had namelijk haar KTM X-BOW GT4 in de grindbak geparkeerd.

Met nog enkele minuten te gaan maakten de deelnemers zich op voor mogelijk, net als zaterdag, een spannende sprint naar de finish. Maar de vreugde was van korte duur. Hoewel Huisman en Beelen aan de Maserati van Monti voorbij waren gekomen, werd de wedstrijd met een rode vlag beëindigd en de stand van de ronde ervoor als einduitslag overgenomen.

Monti mocht zodoende op de hoogste trede van het podium plaatsnemen met naast hem beide equipes van V8 Racing. Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje, tweede in de race van zaterdag, legden beslag op de zesde plaats. Teamgenoten Simon Knap en Rob Severs, met eveneens de Ekris M4 GT4, eindigden als negende.