GT4 Misano: dubbel podium voor Ekris Motorsport

Na de eerste twee races van de GT4 European Series Northern Cup stond er een Nederlands team op het podium. Ricardo van der Ende en Max Koebolt scoorden tweemaal een derde plaats.

Ricardo van der Ende, Max Koebolt, Ekris Motorsport
Ricardo van der Ende, Max Koebolt, Ekris Motorsport, Ekris M4 GT4
Jörg Viebahn, Nicolaj Møller-Madsen, PROsport Performance, Porsche Cayman PRO4 GT4
Winnaars Jörg Viebahn, Nicolaj Møller-Madsen, PROsport Performance, tweede plaats Alessio Picariello
Jonathan Cecotto, Lennart Marioneck, RYS Team KISKA, KTM X-BOW GT4
Duncan Huisman, Luc Braams, Las Moras Racing, McLaren 570s GT4

Met 33 ingeschreven auto’s is het seizoen van de Noord-Europese GT4-cup goed begonnen. Dat betekende ook meer concurrentie voor Ekris Motorsport, het team dat als enige met een BMW aan de start verscheen. De Ekris M4 GT4 bleek zich te kunnen meten met de vele bolides van de merken Porsche, KTM en Maserati. Ondanks een vijftiende en twaalfde startplaats, wist het duo zich naar voren te knokken. Met twee derde plaatsen stelde het team zich tevreden, vooral na het fraaie gevecht voor plek drie in de afsluitende race.

“Heerlijk om na een lange winterpauze weer te kunnen racen! Het is altijd goed om het seizoen met twee podiumplaatsen te beginnen. Dat is meer dan waarop we aanvankelijk hadden gerekend”, vertelde Van der Ende. “In vergelijking met vorig jaar is het veld nog competitiever geworden, maar dat maakt het alleen maar leuk. Met deze resultaten ben ik heel tevreden, dit is een goede basis om in de komende races op verder te bouwen.”

Duncan Huisman en Luc Braams begonnen de eerste race vanaf pole-position, maar de McLaren 570s GT4 van Las Moras Racing werd rondgetikt en moest de strijd staken. In de tweede wedstrijd kwam het duo tot een tiende plaats.

De Nederlandse Stéphane Kox kwam met teamgenoot André Hoffmeister in actie in een KTM X-BOW GT4 en maakt dit seizoen deel uit van het Reiter Young Stars-programma voor opkomende talenten. Zij eindigden in de eerste race als achtste. Hun directe collega’s Jonathan Cecotto en Lennart Marioneck zegevierden in de eerste race, terwijl Nicolaj Møller-Madsen en regerend kampioen Jörg Viebahn in de eerste ronde uitvielen maar wel een felbevochten overwinning in de tweede wedstrijd scoorden.