GT Masters Zandvoort: equipe Estre / Jahn wint, Van Lagen beste Nederlander

Kevin Estre en teamgenoot David Jahn hebben de eerste race van de ADAC GT Masters op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Jaap van Lagen was de beste Nederlander op plek zeven.

#17 KÜS TEAM 75 Bernhard, Porsche 911 GT3 R: David Jahn, Kévin Estre
#1 AMG - Team Zakspeed Mercedes-AMG GT3: Luca Ludwig, Sebastian Asch
#5 HB Racing Lamborghini Huracán GT3: Norbert Siedler, Jaap van Lagen
#17 KÜS TEAM 75 Bernhard, Porsche 911 GT3 R: David Jahn
#29 Montaplast by Land-Motorsport, Audi R8 LMS: Connor De Phillippi, Christopher Mies

Connor de Phillippi behield bij de start de leiding terwijl Robert Renauer brutaal de tweede plaats pakte en daarbij de #1 Mercedes AMG GT3 van Sebastian Asch aantikte. Hij zou de zwart-witte vlag voor deze actie krijgen. Asch behield ternauwernood de derde plaats voor de David Jahn met de Porsche 911 GT3 R.

Nog voor de pitstop window werd de race tweemaal geneutraliseerd. De eerste keer kwam al vroeg toen de #3 Lamborghini Huracan GT3 de geest gaf. Op het rechte stuk kwam er een grote witte rookwolk uit de gele bolide en eenmaal bij de Tarzanbocht aangekomen sloegen de vlammen uit de achterkant van de wagen. De rijder bleef ongedeerd. Na een kwartier verscheen de safety car opnieuw op de baan vanwege een gestrande Corvette.

Na de serie pitstops leidde Kevin Estre de wedstrijd. De Fransman had het stuur van Jahn overgenomen. Christopher Mies reed met de #29 Audi R8 LMS op plaats twee nadat hij was gewisseld met Renauer. De teamgenoot van Asch kende problemen. De Mercedes ging achterop het circuit in de rondte en kwam tweemaal extra binnen voor een technische controle.

Ondertussen was Jaap van Lagen in de wedstrijd gekomen en vond zichzelf terug op de negende plaats en daarmee was hij de beste Nederlander. Gestart vanaf de 24e positie zag de ervaren piloot dat er meer mogelijk was met #5 Lamborghini Huracan GT3. Van Lagen maakte nog twee plaatsen goed, waaronder een in de voorlaatste ronde, en kwam als knap zevende over de streep.

Estre won uiteindelijk met een seconde voorsprong op Mies. Martin Ragginger, de teamgenoot van Renauer, bracht de Porsche 911 GT3 R als derde over de finish.

Vorig artikel Preview ADAC GT Masters: Zeven Nederlanders in Zandvoort
Volgend artikel GT Masters Zandvoort: Van Lagen tweede in uitdagende wedstrijd