F3 Paul Ricard: Shwartzman wint tweede race, Verschoor vierde

Prema-coureur Robert Shwartzman is de tweede winnaar van het weekend in Le Castellet geworden. Jehan Daruvala is dit weekend in Frankrijk voor de tweede keer op het podium verschenen. Na zijn zege in de race op zaterdag behaalde hij nu een derde plek. Nederlander Richard Verschoor eindigde achter hem op de vierde plek, zijn beste resultaat tot nog toe dit seizoen.

Robert Shwartzman, PREMA Racing

FIA F3

Daruvala eindigde op de derde plek achter zijn teamgenoot bij Prema en de leider in het kampioenschap met twaalf punten voorsprong, Robert Shwartzman. Het was Pedro Piquet van Trident dat ditmaal de zege opeiste nadat hij van de achtste plek begon op de omgekeerd grid. De twintigjarige coureur viel in eerste instantie terug achter David Beckmann (ART) maar kroop gestaag steeds verder naar voren. Halverwege de twintig ronden tellende race lag hij op P4 toen hij Alex Peroni (Campos) passeerde. Het duurde niet lang of ook Red Bull-junior Yuki Tsunoda, die nog een tijdje aan de leiding ging door Peroni in te halen, moest eraan geloven en verloor de podiumplek aan Daruvala.

Piquet reed op dat moment op de tweede plek en moest zijn plek verdedigen tegen de aangesnelde Indiër. De banden van de Prema verkeerden in de slotfase van de race echter in slechte staat, waardoor hij na Piquet nog ingehaald te hebben zijn plek weer verloor in de op een na laatste ronde. Shwartzman daarentegen was te ver weg en kon relatief onbedreigd aan kop rijden. Jake Hughes, lange tijd de leider in de eerste race, kreeg voor de tweede race een gridstraf vanwege het incident waarbij hij Marcus Armstrong van de baan tikte. Hij werkte zich van P25 uiteindelijk op naar de zevende plek.

De Nederlanders Richard Verschoor en Bent Viscaal maakten ook indruk. Viscaal ging bij de start naar de derde plek en vocht lange tijd mee in de kopgroep. In ronde zes ging Piquet langs de Nederlander, die geen adempauze kreeg van de gretige Shwartzman achter hem. Een ronde later ging ook de Russisch coureur er langs.

Verschoor lag halverwege de race op de negende plek nadat hij vanaf de veertiende plek moest beginnen. In ronde veertien kwamen de Nederlanders elkaar kort tegen, maar de MP Motorsport-coureur kon er met behulp van DRS vrij makkelijk langs. In bocht elf van ronde 15 had Viscaal, teruggezakt naar de achtste plek, zich verremd en zakte hij tot buiten de top tien. Verschoor vocht zich ondertussen knap naar de top vijf en sloot aan achter de kopgroep. Hij verschalkte Armstrong met nog drie ronden te gaan bij bocht een via de buitenkant en veroverde het beste resultaat van MP Motorsport tot nog toe.