GP3 Barcelona: Alesi wint natte sprintrace vol crashes

Ferrari-junior Giuliano Alesi heeft de sprintrace in Barcelona gewonnen. Gemakkelijk was dat niet omdat de wedstrijd in natte condities werd verreden. De Safety Car moest drie keer in actie komen.

Giuliano Alesi, Trident

Foto door: GP3 Series Media Service

Vertrokken vanaf plaats twee nam Alesi de leiding nadat hij een botsing met Jenzer-rijders Juan Manuel Correa en David Beckmann kon voorkomen. Alesi kwam vervolgens onder druk te staan van Anthoine Hubert, die in de eerste ronde van plaats zeven naar de tweede stek opklom. Niet lang daarna spinde Pedro Piquet en raakte de muur waardoor de Safety Car de wedstrijd neutraliseerde.

Alesi creëerde een gaatje na de herstart, maar moest zijn voorsprong weer inleveren toen de Safety Car voor de tweede maal de baan op werd geroepen. Gabiel Aubry was in bocht zeven van de baan gegleden. Later zorgde Tatiana Calderon voor de derde neutralisatie toen zij gokte om slicks te laten monteren.

Alesi won vervolgens de wedstrijd met wee seconden voorsprong op Hubert. Jack Hughes maakte het podium compleet nadat hij voorbij was gekomen aan Correa, die vierde werd. MP Motorsport-rijders Dorian Boccolacci en Niko Kari besloten de race als vijfde en zesde nadat zij Ferrari-junior Callum Illott hadden ingehaald. Simo Laaksonen, Leonardo Pulcini en Nikita Mazepin maakten de top-tien compleet.