F3 Hungaroring: Armstrong domineert, Shwartzman valt uit

Met een dominant optreden heeft Marcus Armstrong de tweede race van het FIA Formule 3-weekend in Hongarije gewonnen. Klassementsleider Robert Shwartzman kwam na een touché met Felipe Drugovich niet aan de finish.

Marcus Armstrong, Prema Racing

Joe Portlock / Motorsport Images

Armstrong mocht race 2 op de Hungaroring vanaf pole-position beginnen. Na het doven van de rode lichten kwam de Prema-coureur goed van zijn plek en verdedigde hij met succes zijn koppositie. Wel zette de als tweede gestarte Leonardo Pulcini zijn auto in de eerste ronde richting bocht 3 nog brutaal naast die van Armstrong, maar laatstgenoemde liet zijn wagen aan de buitenkant staan en behield zodoende de leiding.

Daarna kwam de koppositie van Armstrong niet meer in gevaar. De Nieuw-Zeelander reed weg bij het veld en triomfeerde uiteindelijk met 12,6 seconde voorsprong op Pulcini, die naar een eveneens onbedreigde tweede plaats reed. De strijd om plek drie was een stuk spectaculairder. Drugovich had de kleinste bokaal lange tijd virtueel in handen, maar hij kwam wel steeds meer onder druk te staan van Shwartzman.

In de veertiende ronde probeerde Shwartzman in bocht 2 buitenom te gaan bij Drugovich, zodat hij voor bocht 3 de binnenkant had. De Rus en de Braziliaan toucheerden elkaar echter: Shwartzman sneed met zijn voorvleugel de rechter achterband van Drugovich lek. Voor beide coureurs leidde het incident tot een uitvalbeurt. De derde positie kwam daardoor in handen van Jüri Vips. De Red Bull-junior stond aanvankelijk onder druk van Max Fewtrell, maar de laatste verloor kortstondig vermogen en viel daardoor terug naar de achterhoede. Daarmee was het gevaar echter nog niet geweken voor Vips: Jake Hughes verscheen in de spiegels van de Est en in de negentiende ronde ging hij Vips voorbij voor P3.

Op 5,4 seconde van Hughes finishte Vips nog wel als vierde, voor zaterdagwinnaar Christian Lundgaard, Yuki Tsunoda en Jehan Daruvala. Logan Sargeant pakte met P8 het laatste punt. Bent Viscaal startte als negentiende, maar maakte een goede start en vocht zich uiteindelijk naar een tiende plek aan de finish. Richard Verschoor, gestart als 27ste, werd zeventiende.

Ondanks zijn nulscore in de tweede race is Shwartzman nog steeds de leider in het klassement. De Rus heeft 124 punten, twaalf stuks meer dan nummer twee Vips.