Breaking news

Verstappen vierde na inhaalrace op Homestead

De coureurs in de Florida Winter Series zijn op het circuit van Homestead begonnen aan de laatste ronde van het kampioenschap. De eerste race van deze week werd gewonnen door de Canadees Nicholas Latifi. Max Verstappen eindigde na een inhaalrace als vierde, Dennis van de Laar viel uit.

Verstappen vertrok als vierde, maar kwam zeer slecht weg bij de start. "Ik was te snel met de koppeling. Daardoor sloeg de motor af en die wilde ook nog niet eens weer direct starten. Ik kwam daardoor pas als laatste van mijn plaats", vertelde de 16-jarige Limburger op zijn website Verstappen.nl.

Binnen twee ronden knokte Verstappen zich terug naar de zevende positie, waarmee hij achter de als negende gestarte Van de Laar kwam te liggen. Van de Laar passeerde vervolgens Lance Stroll en Raffaele Marciello, waardoor hij vierde kwam te liggen. Verstappen vond later in de race weer de aansluiting bij de Zandvoorter en zou hem vervolgens in de vijftiende ronde voorbij gaan. Van de Laar werd kort daarop van achteren aangereden door Stroll, waarna beide coureurs konden uitstappen en de safety car naar buiten moest komen.

"Op zich zat er niet meer in dan de vierde plaats, ook zonder de safety car", aldus Verstappen, die achter Latifi, Antonio Fuoco en Ed Jones finishte. "Het gat naar de nummer drie was te groot om in de resterende tijd dicht te rijden. Maar als de safety car enkele ronden eerder naar binnen was gegaan, had ik absoluut nog een gooi naar de derde plaats kunnen doen, want met de snelheid van de auto zat het gewoon goed."

Woensdag om 17:00 uur Nederlandse tijd begint de tweede race. De derde race is om 21.45 uur.