Breaking news

Verstappen besluit F3-seizoen als derde op Hockenheim

Het reguliere seizoen in het Europees Formule 3-kampioenschap zit erop voor Max Verstappen. De jonge Nederlander leek na de overwinning in de eerste tijdens de laatste twee races in Duitsland al met zijn hoofd in de Toro Rosso van volgend jaar te zitten, want veel soeps was het niet. In de derde race eindigde hij als zesde.

Het enige wapenfeit dat Van Amersfoort-rijder Verstappen in de laatste race op de Hockenheimring liet noteren was een prachtige passeeractie op kampioen en Lotus-junior Esteban Ocon. In de tiende ronde van de race zette Verstappen zijn voormalige concurrent om de titel op zijn nummer door hem in de Mercedes-bocht opzij te zetten. Dat de wedstrijdleiding waarschuwingen uitdeelde omdat de wielen in elkaar zaten, deed niets af aan de actie.

De start van de race werd tot twee keer toe uitgesteld. De tweede keer liep de auto van Verstappens teamgenoot Gustavo Menezes met veel rook vast, waardoor het startschot alles bij elkaar een kwartier te laat klonk. Polesitter en Verstappens concurrent voor de tweede plaats in het kampioenschap Tom Blomqvist vertrok van pole-position, maar zag Lucas Auer al in de eerste ronde na een verbeten gevecht voorbij komen. Laatstgenoemde won vervolgens de race. Jules Szymkowiak kwam in de hairpin in de problemen en viel in de eerste ronde ver terug. Dennis van de Laar nam in de laatste ronde de tiende plaats over van Jake Dennis en kreeg verdiend een punt.

Door de derde plaats van Blomqvist blijft de Brit tweede in het kampioenschap met 420 punten, achter kampioen Ocon. Verstappen eindigt als derde met 411 gescoorde punten. Van de Laar besluit op een veertiende plek, een goede zes plekken voor landgenoot Szymkowiak. Het Italiaanse Prema Powerteam (Ocon, Antonio Fuoco, Van de Laar) werd zaterdag al kampioen bij de constructeurs.

Verstappen kan terugkijken op een prachtig seizoen met tien overwinningen, waaronder twee weekenden op rij waarin hij alle races won. In het weekend van 14 tot en met 16 november komt hij tijdens de Grand Prix van Macau voor het laatst in actie in een F3-wagen, waar de beste coureurs uit de verschillende Formule 3-klassen samenkomen.