Breaking news

King wint opnieuw sprintrace, Rowland leidt in GP2

Voor het tweede opeenvolgende weekend is de sprintrace in de GP2 een prooi geworden voor Jordan King. De Brit hield het hoofd koel op Silverstone, ook toen het in de laatste rondjes ineens ging regenen.

King was zaterdag als achtste geëindigd in de hoofdrace en mocht daardoor, als gevolg van de reversed grid in de GP2, vanaf pole-position beginnen aan de sprintrace. Zijn belangrijkste concurrent hierin bleek Luca Ghiotto, als vierde gestart. De nummer twee van het GP3-kampioenschap van 2015, achter Esteban Ocon, reed namens Trident naar de tweede plaats en behaalde daarmee zijn eerste podiumplek van dit seizoen.

De derde plek op Silverstone was voor Oliver Rowland. De man van MP Motorsport won nog geen race in 2016, maar is wel de nieuwe leider in het kampioenschap. Hij neemt de eerste plaats over van Pierre Gasly. De Fransman, zaterdag winnaar van de hoofdrace, sneed zichzelf in de sprintrace in de vingers met een zeer slechte start. Hij knokte zichzelf nog wel naar P7 en pakte daarmee twee puntjes, maar dat was niet genoeg om Rowland in het klassement achter zich te houden. De zeer constant presterende Rowland heeft nu 79 punten, Gasly staat op 74. Antonio Giovinazzi, de nummer vier van de sprintrace, staat tweede met 78 punten.

De GP2-sprintrace op Silverstone begon droog, maar tegen de voorspellingen in begon het in de laatste rondjes ineens te regenen. Op slicks moesten de coureurs hun auto's vervolgens naar de finish zien te brengen. Voor de Formule 1-race, die om 14.00 uur Nederlandse tijd begint, wordt geen regen voorspeld.