Breaking news

Buurman begint sterk aan Superleague-seizoen

Yelmer Buurman is goed aan zijn tweede seizoen in de Superleague Formula begonnen. In de auto van RSC Anderlecht behaalde de coureur uit Ubbergen afgelopen weekend een tweede en een vijfde plaats op het circuit van Magny-Cours. In het klassement neemt de oud-PSV-rijder nu de tweede plek in.

Buurman is erg tevreden over de samenwerking met het Duitse Zakspeed Racing, dat vorig jaar nog het kampioenschap behaalde voor de Chinese voetbalclub Beijing Guoan. "Hier en daar valt nog wat te verbeteren, maar het gaat nu al heel erg goed. We zitten er helemaal bij en met het Belgische Zolder in het vooruitzicht zullen we nog meer kans op de kop gaan maken", zei Buurman na afloop. In de finalerace, waarin de beste drie uit elke race mogen strijden om een geldprijs van 100.000 euro, finishte Buurman als vierde, na een klein foutje te hebben gemaakt. "Ik reed iets te hard over de kerbstones waardoor de auto opzij sprong. Dat kostte me een plaatsje."