Breaking news

Anderlecht ook in superfinale de allersterkste

Anderlecht-coureur Davide Rigon heeft na zijn zege in de eerste race ook de superfinale in Assen weten te winnen. De Italiaan wist de wagens van Tottenham Hotspur en AC Milan, met Craig Dolby en Yelmer Buurman achter het stuur, net achter zich te houden. De winst in de finale levert Rigon 100.000 euro op.

In de superfinale mogen de zes coureurs die in de eerste twee races de meeste punten hebben behaald, het tegen elkaar opnemen in een vijf ronden durende sprintrace. Rigon vertrok dankzij een overwinning en een tiende plaats van pole en wist de eerste plek tot het einde van de race vast te houden. Dolby kwam slecht weg en werd voorbij gereden door Buurman, maar die kwam op het vuil, waardoor de Brit weer terug kon komen naar de derde stek. James Walker (Liverpool) finishte als vierde, voor Max Wissel (FC Basel) en Franck Perera (Flamengo).

Volgende week racet de Superleague Formula verder op Magny-Cours.