Breaking news

Verschoor en Opmeer vallen uit, Fenestraz domineert

Richard Verschoor en Jarno Opmeer hebben ook in de tweede race op de Red Bull Ring, in de zevende ronde van het Formule Renault 2.0 Eurocup-seizoen, geen punten gepakt. De Nederlandse coureurs van MP Motorsport kwamen zondag allebei niet aan de finish. Kampioenschapsleider Sacha Fenestraz boekte vanaf poleposition een dominante zege.

Met zeven puntenfinishes in de eerste acht races begon Verschoor prima aan het seizoen, maar inmiddels staat hij al zeven wedstrijden droog. De Red Bull-junior kwam zaterdag in de eerste race op de Red Bull Ring weliswaar als tiende over de finish, maar hij raakte het bijbehorende punt kwijt als gevolg van een tijdstraf van vijftien seconden wegens het buiten de baan drukken van een andere coureur.

In race 2 kwam Verschoor vanaf P12, waarvandaan hij zich gestaag naar voren werkte. In de slotfase drong de 16-jarige coureur uit Benschop nadrukkelijk aan bij Thomas Randle, die afgelopen winter ten koste van onder meer Verschoor kampioen werd in de Toyota Racing Series, voor de zevende plek. In bocht 4 zette Verschoor zijn auto aan de buitenkant naast de wagen van de Australiër, met verder aan de binnenkant ook nog Red Bull-junior Dan Ticktum, maar voor onze landgenoot eindigde de wedstrijd in de grindbak. Verschoor spinde van de baan na contact met Randle.

Opmeer had zich voor de tweede race als 23ste gekwalificeerd, maar werd op de startgrid vier plaatsen achteruit gezet omdat hij zaterdag zou hebben ingehaald tijdens een gelevlagsituatie. Opmeer reed zondag een kansloze wedstrijd en viel uiteindelijk uit in de pitstraat. Met vier punten staat de Renault-junior negentiende in het klassement, Verschoor bezet met 33 punten de elfde positie.

Polesitter Fenestraz behield de leiding na het doven van de rode lichten en was vervolgens van start tot en met finish superieur. Ook twee neutralisaties konden de Fransman niet van de wijs brengen. Door zijn zege verstevigt Fenestraz zijn koppositie in de tussenstand. Hij heeft 235 punten, 27 stuks meer dan nummer twee Robert Shwartzman. Laatstgenoemde kwam zondag op de Red Bull Ring niet verder dan plek negen. Will Palmer, het broertje van Renault F1-coureur Jolyon Palmer, werd tweede en staat nu met 206 punten derde in het klassement. Gabriel Aubry vergezelde Fenestraz en Palmer als nummer drie op het podium na race 2.

Vorig artikel FR2.0 Red Bull Ring: Fenestraz domineert tweede race, Verschoor valt uit
Volgend artikel Verschoor weer puntloos: "Maar de snelheid was er"