FR 2.0 Barcelona: Fewtrell stelt titel op koele wijze veilig

Max Fewtrell is de nieuwe kampioen in de Formule Renault Eurocup. De 19-jarige Brit finishte zondag in de slotrace van het seizoen op de vierde plaats en dat was ruim voldoende om de titel veilig te stellen.

Max Fewtrell, R-Ace GP

Renault Sport

Christian Lundgaard, de enig overgebleven concurrent van Fewtrell, finishte als tweede. De MP Motorsport-coureur had de seizoensfinale op het Circuit de Barcelona-Catalunya moeten winnen om kans te houden op het kampioenschap, daarnaast had Fewtrell niet hoger mogen eindigen dan de tiende plaats - voor aanvang van de slotrace bedroeg het verschil tussen Fewtrell (263,5) en Lundgaard (240) 23,5 punt.

Een ommekeer voor Lundgaard zat er zondag echter geen moment in. De Deen kwam in de kwalificatie niet verder dan de vijfde plaats, terwijl Fewtrell de derde tijd liet noteren. Polesitter Victor Martins en Logan Sargeant deelden de eerste startrij, Lorenzo Colombo stond tussen Fewtrell en Lundgaard op P4 op de grid.

Na het doven van de rode lichten rekende Lundgaard Colombo gelijk in voor P4, waarna de Deen ook Fewtrell aanviel voor de derde plaats. De Brit wist die poging van Lundgaard nog af te slaan, maar in de vierde ronde zag hij zijn titelrivaal alsnog voorbij komen in bocht 1. Daarbij gaf Fewtrell amper tegengas, aangezien een vierde plaats ook ruim voldoende was voor het veiligstellen van de titel.

Lundgaard kon na het passeren van Fewtrell op jacht naar de nummer twee. Dat was polesitter Martins, die bij de start in de run naar de eerste bocht de mindere was van Sargeant. Na een aantal ronden te hebben aangedrongen bij Martins, pakte Lundgaard in de vijftiende ronde de tweede plaats af van de Fransman. Lundgaard kreeg het gat naar leider en winnaar Sargeant daarna niet meer dicht, maar een zege had hem ook geen kampioen gemaakt. Achter Sargeant, Lundgaard en Martins reed Fewtrell namelijk berekenend naar de vierde plaats en kroonde zich zodoende tot de nieuwe kampioen in de Formule Renault Eurocup.

Vorig artikel FR 2.0 Hockenheim: Fewtrell wint na drama voor Lundgaard