FR 2.0 Silverstone: Verschoor negende, probleemloze zege Fewtrell

Richard Verschoor heeft de eerste race van het Formule Renault 2.0 Eurocup-weekend op Silverstone besloten op de negende plaats. De winst ging naar thuisrijder Max Fewtrell, klassementsleider Christian Lundgaard viel uit.

Richard Verschoor

Verschoor startte de wedstrijd vanaf P13, maar werkte zich al snel op tot de negende plaats. Dat bleek ook het resultaat aan de finish voor de Nederlandse coureur van topteam Josef Kaufmann Racing, ondanks dat hij op meerdere momenten onder druk stond van Aleksandr Smolyar. Verschoor heeft na vijf races acht punten. Eerder werd hij al achtste en negende in de tweede races op respectievelijk Paul Ricard en Monza.

Vooraan gebeurde er niet heel veel in het eerste treffen op Silverstone. Max Fewtrell startte vanaf pole-position en verdedigde dat voordeel na het doven van de rode lichten met succes, waarna hij een probleemloze overwinning boekte. Logan Sargeant eindigde op anderhalve seconde als tweede, Ye Yifei mocht als nummer drie naar het podium. Lorenzo Colombo werd vierde, voor Aleksandr Vartanyan, Victor Martins, Charles Milesi en Thomas Maxwell. Daarmee was de top-acht van de race-uitslag exact hetzelfde als die op de startopstelling. Achter Verschoor pakte Neil Verhagen het laatste punt.

In het begin van de race moest de Safety Car even de baan op, zodat de wagen van Frank Bird geborgen kon worden. De Brit had een touché met Alex Peroni gehad. Bij de herstart kwam klassementsleider Lundgaard, die slechts als zestiende mocht starten, in aanraking met Raúl Guzmán. Voor beide coureurs leidde dat tot een uitvalbeurt. Daardoor is Lundgaard zijn koppositie in de stand kwijt. Yifei leidt nu met 73 punten, voor Fewtrell (69 punten) en Lundgaard (68).

De tweede race op Silverstone in de Formule Renault Eurocup 2.0 is zondag om 14.30 uur.

Vorig artikel Opnieuw moeizaam weekend voor Verschoor: “Van mijn kant niet goed”
Volgend artikel Verschoor mist topsnelheid: “Verlies 0,3 seconde op rechte stuk”