FR2.0 Nürburgring: Fenestraz domineert regenrace

Sacha Fenestraz heeft de tweede race van de Formule Renault 2.0 Eurocup op de Nürburgring gewonnen. De Belgen en Nederlanders kwamen niet in het stuk voor.

Sacha Fenestraz, Josef Kaufmann Racing

DPPI

Na drie ronden achter de safety car werd het veld van 31 rijders eindelijk losgelaten op een kletsnatte Nürburgring met nog 16 minuten en een ronde wedstrijd voor de boeg. Fenestraz behield vlot zijn leiding, terwijl er achter hem nog beheerst werd gestart.

In bocht vijf ging het wel mis tussen MP Motorsport en Red Bull-teamgenoten Neil Verhagen en Richard Verschoor. Zij maakten contact, waarbij Verschoor rond werd getikt en Verhagen zelfs in de grindbak vast kwam te zitten en uit de race verdween. Verschoor schoof van 14 naar 17.

Ook Belg Max Defourny kende geen goede openingsfase. Defourny maakte contact met Shwartzman en ging rond, waardoor hij naar de negende plaats zakte.

Bij de start tweede ronde ging het mis in de eerste haarspeld met twee verschillende aanrijdingen. Henrique Chaves tikte Vartanyan aan. Ghislain Cordeel en Charles Milesi maakten ook contact. De safety car moest daarom voor de tweede keer uitrukken.

Bij de herstart behield Fenestraz de leiding voor tweede man Dan Ticktum, Shwartzman nam Yifei Ye te grazen voor de derde plek, maar ging in de laatste ronde rechtdoor bij de haarspeld. Max Defourny kreeg Randle en Fewtrell nog te pakken en moest tevreden zijn met plek zes.

Voor Verschoor was er na de aanrijding met Verhagen weinig eer meer te behalen. Hij probeerde Guzman nog aan te vallen voor de 13de plek, maar ging rechtdoor bij de chicane en eindige op de 14de plaats.

Jarno Opmeer, die tijdens zijn snelle ronde in de kwalificatie een rode vlag te zien kreeg, moest als 30ste vertrekken en kon deels door een beter tempo dan de achterliggers en door de vele incidenten oprukken naar de 16de plek.

Shwartzman wint eerste race

Zaterdagavond was Robert Shwartzman de beste in de eerste, droge wedstrijd. Defourny scoorde een tweede plek gevolgd door Fenestraz. Opmeer en Verschoor kwamen niet verder dan een 16de en 20ste plaats.

Shwartzman vertrekt uit Duitsland met een leiding van zes punten op Fenestraz in het klassement. Defourny is vierde op ruime afstand van Will Palmer.