FR 2.0 Eurocup: Yifei boekt eerste zege, Verschoor valt uit

Ye Yifei heeft een dubbelslag geslagen in de eerste race van het Formule Renault 2.0 Eurocup-weekend op Monza. De Chinees boekte zaterdag zijn eerste zege in de klasse en greep daarmee de leiding in het klassement.

Yifei Ye, Josef Kaufmann Racing

DPPI

Yifei vertrok de wedstrijd op het Autodromo Nazionale Monza vanaf pole-position en na het doven van de rode lichten gaf hij de koppositie nimmer uit handen. De 17-jarige Chinees, bij Josef Kaufmann Racing teamgenoot van Richard Verschoor, was als nummer twee van het klassement naar Italië gekomen. Een week geleden scoorde hij in het openingsweekend op Paul Ricard 33 punten, tien minder dan koploper Max Fewtrell.

Waar Yifei met een overwinning 25 punten aan zijn totaal toevoegde, beleefde Fewtrell een teleurstellende eerste wedstrijd. De Brit botste na de start in de eerste bocht met zijn collega-Renault-junior Christian Lundgaard. Beide coureurs konden hun weg vervolgen, maar waar Lundgaard achter Yifei als tweede over de streep kwam, viel Fewtrell terug naar de achterhoede. Hij werd uiteindelijk 22ste.

Verschoor vertrok vanaf de vierde positie, maar ondanks de aanvaring tussen Lundgaard en Fewtrell voor zich lag hij na de eerste ronde nog steeds op P4. De 17-coureur uit Benschop kende een teleurstellende race. Na een vroege Safety Car-situatie werd hij bij de herstart gepasseerd door Aleksandr Smolyar, een ronde later verremde Verschoor zich voor de eerste bocht. Dat wierp hem terug naar P6. Daarna was de Nederlander rondenlang met Victor Martins en Charles Milesi in gevecht om die plek, maar in de slotfase kwam hij vanuit achtste positie naar de pitstraat en viel hij uit.

Achter Yifei en Lundgaard completeerde Lorenzo Colombo het podium van de openingsrace in Monza. In het klassement gaat Yifei nu met 58 punten aan kop, Fewtrell en Lundgaard delen met ieder 43 punten de tweede plaats. Verschoor staat dertiende met vier punten. De tweede en laatste wedstrijd op Monza is zondag vanaf 13.40 uur.

Volgend artikel FR 2.0 Monza: Lundgaard vierde winnaar, Verschoor tiende