FR 2.0 Hockenheim: Fewtrell grijpt koppositie met zege

Max Fewtrell is de nieuwe koploper in de Formule Renault Eurocup. De Brit won zaterdag de eerste race van het weekend op Hockenheim en nam daarmee de leiding in het klassement over van Christian Lundgaard, die uitviel.

Max Fewtrell, R-Ace Gp

Foto door: DPPI

Fewtrell, vorige week al de beste in de tweede race op de Nürburgring, startte de eerste wedstrijd op Hockenheim vanaf pole-position. Bij de start behield de Brit de leiding en daarna reed hij zonder problemen naar de winst. Fewtrell won met 0,7 seconde voorsprong op nummer twee Ye Yifei, een andere kandidaat voor het kampioenschap.

Waar Fewtrell en Ye de eerste startrij deelden, moest Lundgaard in de kwalificatie genoegen nemen met P4. De MP Motorsport-coureur was vervolgens in de race al snel kansloos voor een goed resultaat. In de eerste ronde schoot hij rechtdoor bij het aanremmen voor de hairpin, waardoor hij terugviel naar de achterhoede. Mogelijk verremde Lundgaard zich als gevolg van schade aan de auto. Aan het einde van de eerste ronde kwam de Deen in elk geval wel binnen en hij kwam ook niet meer naar buiten.

Achter Fewtrell en Ye mocht Oscar Piastri als nummer drie mee naar het podium. Logan Sargeant werd vierde, voor Thomas Maxwell, Alex Peroni, Neil Verhagen en Aleksandr Smolyar. De laatste punten gingen naar Raul Guzman en Charles Milesi. Freek Schothorst startte als 29ste en laatste, maar reed een goede race en werd uiteindelijk vijftiende.

In het klassement leidt Fewtrell nu met 226,5 punt, Ye en Lundgaard hebben respectievelijk 216 en 215 punten. Zondag is de tweede race in de Formule Renault Eurocup-ronde op Hockenheim.

Vorig artikel FR 2.0 Nürburgring: Sargeant wint, Lundgaard loopt uit
Volgend artikel FR 2.0 Hockenheim: Fewtrell wint na drama voor Lundgaard