FR 2.0 Hockenheim: Fewtrell wint na drama voor Lundgaard

Max Fewtrell heeft ook de tweede race in het Formule Renault Eurocup-weekend op Hockenheim gewonnen. De Brit verstevigde daarmee zijn koppositie in het klassement.

Max Fewtrell, R-Ace GP

DPPI

Fewtrell greep zaterdag de macht in de Formule Renault Eurocup, door de eerste krachtmeting op Hockenheim naar zijn hand te zetten. Christian Lundgaard, die als koploper naar Hockenheim was gekomen, kwam bovendien niet aan de finish in race 1. Voorafgaand aan de tweede wedstrijd was de spanning in de titelstrijd enorm. Fewtrell leidde met 226,5 punt, Ye Yifei en Lundgaard volgden met respectievelijk 216 en 215 punten op de plaatsen twee en drie.

De drie titelkandidaten bezetten voor race 2 op Hockenheim ook de eerste drie posities op de startopstelling. Lundgaard stond op pole-position, met Fewtrell naast zich op de eerste startrij. Ye mocht zich als derde oplijnen. In het eerste deel van de wedstrijd bleef de volgorde in de top-drie ongewijzigd, ondanks dat Fewtrell in de eerste ronde zijn wagen wel even naast die van leider Lundgaard zette.

Lundgaard bouwde een voorsprong van ongeveer één seconde op, maar zag deze halverwege de race als gevolg van een Safety Car-fase vervliegen. De neutralisatie was nodig omdat Victor Martins met schade aan zijn wagen van de baan was gespind. Na de herstart ging het helemaal mis voor Lundgaard.

De coureur van MP Motorsport werd in de hairpin aangevallen door Fewtrell. Zij aan zij kwamen beide rijders uit de hairpin, waarna de auto van Lundgaard plotseling stilviel. De Deen kwam daardoor niet aan de finish, terwijl voor Fewtrell de rode loper naar zijn tweede triomf van het weekend werd uitgerold. De Brit won met 0,8 seconde voorsprong op Oscar Piastri, die bij de herstart P2 had afgepakt van Ye. Laatstgenoemde finishte nog wel als derde.

In het klassement gaat Fewtrell nu met 251,5 punt aan kop. Ye staat tweede met 231 punten, Lundgaard lijkt met 215 punten een wonder nodig te hebben om kampioen te worden. Er zijn nog twee races te gaan in dit Formule Renault Eurocup-seizoen, allebei over vier weken op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In Spanje zijn nog maximaal vijftig punten te verdienen.

Vorig artikel FR 2.0 Hockenheim: Fewtrell grijpt koppositie met zege
Volgend artikel FR 2.0 Barcelona: Fewtrell stelt titel op koele wijze veilig