Breaking news

Leerzaam weekend Richard Verschoor in Duits Formule 4

Richard Verschoor heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in het Duits Formule 4-kampioenschap. Na een moeizame kwalificatie toonde de Red Bull Junior in de races zijn kwaliteiten.

Richard Verschoor, Motopark

ADAC Motorsport

De talentvolle Nederlander boekte de afgelopen periode grote successen in het SMP NEZ en Spaans Formule 4-kampioenschap. Op het Duitse Oschersleben ging het wat minder voorspoedig, met de zesde positie als beste resultaat. Daar was echter een verklaring voor. In de kwalificatie begon het te regenen voordat Verschoor een competitieve tijd had neergezet, waardoor hij als zeventiende aan de eerste race moest beginnen.

"We kozen ervoor om de eerste ronden nog niet te pushen en pas in de tweede stint met twee nieuwe banden voor de snelle ronde te gaan. Helaas begon het net te regenen voordat ik een snelle ronde kon rijden, waardoor ik slechts de negende tijd in mijn sessie reed", vertelde Verschoor teleurgesteld. In combinatie met de tijden uit de tweede kwalificatiesessie leverde dit de 15-jarige coureur een 17e startpositie op in de eerste race.

Touché in de eerste race

Na een goede start van race één wilde Verschoor in de eerste ronde een tegenstander buitenom inhalen. Net voor hem spinden twee rijders, die daardoor dwars voor hem op de baan stonden. De Red Bull Junior kon geen kant op, probeerde er zo goed mogelijk langs te sturen, maar raakte toch zijn voorvleugel kwijt en liep een lekke band op. De wedstrijdleiding legde de wedstrijd stil en besloot tot een herstart. Zo kreeg de Red Bull-bolide een nieuwe vleugel en werd ook zijn band vervangen. Na de herstart reed Verschoor een sterke race, waarin hij zich opwerkte naar de twaalfde positie.

Zijn op één na snelste ronde uit de kwalificatie bepaalde de startpositie van de tweede race, waardoor Verschoor als 18e moest starten. In samenspraak met team Motopark werd besloten de afstelling van de auto te veranderen, maar dat had niet het gewenste resultaat. "De auto was juist langzamer geworden, ik kon niet aanvallen." Verschoor kwam als 24e over de finish.

Sterke slotrace

Het resultaat in race één bepaalt in het ADAC Formule 4 de startpositie voor de afsluitende derde race. Tenminste voor de rijders buiten de top-10. De top-10 uit de eerste race start in omgekeerde volgorde race drie. Verschoor had een prima start, won direct twee posities en kon met een beter afgestelde Formule 4 het tempo goed volgen. Incidenten voor en achter Verschoor zorgden voor safetycarprocedures en oponthoud. Eenmaal los reed Verschoor sterk naar een zesde eindpositie toe.

"De top in de ADAC Formule 4 is breder dan in de andere kampioenschappen waarin ik tot nu toe gereden heb. In het Duits kampioenschap kosten een paar honderdsten van een seconde in de kwalificatie je al een aantal posities op de startgrid. Echt geweldig om in zo'n sterk veld mee te rijden", kijkt Verschoor op zijn eerste kennismaking met de ADAC Formule 4 terug.

Volgende week al komt Richard Verschoor opnieuw in actie. Op het circuit van Motorland Aragón in Spanje staat de tweede ronde van het Spaans Formule 4 op zijn programma.