Lopez vervanger van Jani bij Dragon in Marrakesh

José Maria Lopez staat voor een terugkeer naar de Formule E. De Argentijn zal vanaf de aankomende ronde in Marrakesh Neel Jani vervangen bij Dragon Racing.

Jose Maria Lopez, DS Virgin Racing
Tom Dillmann, Venturi, Jose Maria Lopez, DS Virgin Racing
#7 Toyota Gazoo Racing Toyota TS050-Hybrid: Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez
Jose Maria Lopez, Toyota Gazoo Racing
Lucas di Grassi, Audi Sport ABT Schaeffler, voor Neel Jani, Dragon Racing
Neel Jani, Dragon Racing

Lopez maakte vorig seizoen zijn debuut in de elektrische klasse, maar werd voor het seizoen 2017-2018 bij DS Virgin vervangen door Alex Lynn. De voormalige WTCC-kampioen wilde echter absoluut in de FE actief blijven en krijgt dankzij het snelle vertrek van Jani bij Dragon nu een nieuwe kans.

Jani vertrok bij Dragon na een dramatische seizoensstart van het team in Hong Kong. Het team werkt intussen niet langer samen met Faraday Future. Motorsport.com begrijpt dat deze week de deelnemerslijst voor de volgende ronde in Marrakesh wordt gepubliceerd, met de naam van Lopez erop.

Lopez zal ook zo goed als zeker verder racen met Toyota in de LMP1-categorie van het FIA World Endurance Championship. Die twee kampioenschappen zijn dit seizoen prima te combineren zonder vervelende datumconflicten.

De 34-jarige Argentijn hoopt voort te borduren op twee podiumplaatsen in zijn rookiejaar, maar dan moet er bij Dragon Racing wel wat worden verbeterd. Het was in Hong Kong het enige team dat er niet in slaagde om punten te scoren. Jani werd in beide races op een ronde gezet, Jérôme D’Ambrosio kwam niet verder dan een 15de plaats.