Raceverslag

F3 Monza: Honda-protegé Tsunoda pakt eerste zege

Red Bull-junior Yuki Tsunoda heeft de tweede race van de Formule 3 op Monza gewonnen. De Japanner van Jenzer haalde Jake Hughes in tijdens een spannende regenrace. Richard Verschoor pakte een deugddoende vierde plaats.

Yuki Tsunoda, Jenzer Motorsport

Joe Portlock / Motorsport Images

Tsunoda was als zesde gestart op een nat circuit van Monza, maar schoof al snel op naar de tweede plek achter Jake Hughes, die bij de start de leiding pakte vanaf de derde startplek. Hughes kon een klein kloofje opbouwen, maar op een opdrogend circuit slaagde Tsunoda er onder goedkeurend oog van Red Bull-mentor Helmut Marko in om dat verschil dicht te rijden en de HWA-rijder te bestoken. In de 15de van 22 ronden was het raak, aan de binnenkant van de eerste bocht.

Liam Lawson, ook een Red Bull-rijder maar actief voor het Nederlandse MP Motorsport, maakte een slechte start vanaf P2, maar kwam terug naar voren en volgde een ronde na Tsunoda het voorbeeld van de Japanner door ook Hughes in te halen. Tsunoda controleerde de race makkelijk tot de finish om zijn eerste F3-zege te pakken. Lawson bezorgde het juniorenprogramma van Red Bull een 1-2.

Hughes ging als derde mee naar het podium, ondanks late druk van Richard Verschoor. De Nederlander kwam er dit weekend eindelijk goed door met een beter resultaat in de kwalificatie en volgde een vijfde plek in de eerste race op met een vierde plaats in de tweede. Pedro Piquet was vijfde voor Leonardo Pulcini.

Polesitter Fabio Scherer zakte terug naar de zevende plek. Kampioenschapsleider Robert Shwartzman, die zaterdag de eerste race won, was achtste en pakte het laatste punt mee. De Rus trekt naar zijn thuisrace in Sochi met een leiding van 33 punten op Jehan Daruvala, met nog 48 punten te verdienen.