De Vries op weg naar zitje bij Formule 2-zwaargewicht ART

Nyck de Vries lijkt zijn carrière in de Formule 2 volgend jaar te vervolgen bij topteam ART Grand Prix. Zo heeft Motorsport.com vernomen. De 23-jarige coureur uit Sneek lijkt in 2019 dus ook actief te zijn in het voorportaal van de Formule 1.

Nyck De Vries, PREMA Racing

FIA Formula 2

De Vries zou daarmee instappen bij het team dat dit jaar met George Russell de Formule 2-kampioen levert en in het verleden titels in de GP2 behaalde met Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg en Stoffel Vandoorne. De Nederlander is geen onbekende voor ART Grand Prix. In 2016 kwam hij voor de Franse formatie uit in de GP3 en werd hij zesde in dat kampioenschap. Toenmalig teamgenoot Charles Leclerc ging er dat jaar met de eindzege vandoor.

Momenteel is De Vries in Abu Dhabi om zijn tweede seizoen in de Formule 2 af te sluiten. Met nog één wedstrijd te gaan bezet hij de vierde plaats in het klassement, achter George Russell, Alexander Albon en Lando Norris, die volgend jaar mogelijk alle drie in de Formule 1 te bewonderen zijn. Russell stapt in bij Williams, Norris gaat bij McLaren aan de slag en Albon is een belangrijke kandidaat voor een zitje bij Toro Rosso.

De Vries boekte dit jaar als coureur bij het Italiaanse Prema tot op heden drie overwinningen: hij zegevierde in de sprintrace in Frankrijk en won de hoofdraces in Hongarije en België. Verder stond hij ook in Azerbeidzjan, Spanje en Rusland op het podium. In de hoofdrace in Abu Dhabi leek De Vries lange tijd op weg naar nog een podiumplaats, maar zakte hij in de laatste fase van de wedstrijd terug van de tweede naar de vierde plaats.

De Vries wilde op zaterdagavond niet reageren toen Motorsport.com hem vroeg naar een overstap naar ART.

Met medewerking van Oleg Karpov

Jan Lammers noemt Nyck de Vries Formule 1-waardig:

Vorig artikel F2 Abu Dhabi: Russell pakt titel in stijl, De Vries net naast podium
Volgend artikel F2 Abu Dhabi: Fuoco wint seizoensafsluiter, De Vries vijfde