F2 Hungaroring: Koele Schumacher grijpt eerste overwinning

Twaalf jaar en tien maanden nadat zijn vader Michael Schumacher de Grand Prix van China won, is de naam Schumacher weer winnaar in een Grand Prix-weekend. Mick Schumacher won zondag in Hongarije de sprintrace in de Formule 2 en boekte zo zijn eerste zege in de klasse.

Mick Schumacher, Prema Racing

Foto door: Joe Portlock / Motorsport Images

Schumacher eindigde zaterdag in de hoofdrace op de Hungaroring als achtste en veroverde zodoende de pole-position voor de sprintrace op zondag. Bij de start sneed de Duitser direct naar rechts om de als tweede gestarte Nobuharu Matsushita te blokken. Met die actie had Schumacher succes, al stond hij in de lange run naar de eerste bocht wel onder druk van de Japanner. De Europees Formule 3-kampioen van 2018 hield stand en kon vervolgens zelfs een gaatje trekken, omdat Matsushita wijd ging in bocht 1.

Ondanks zijn foutje behield Matsushita de tweede plek, gevolgd door Sergio Sette Camara, Jordan King, Jack Aitken, Nyck de Vries, Nicholas Latifi en Nikita Mazepin. De als zevende vertrokken De Vries lag na de start even op de vijfde plek, maar zag Aitken al snel weer voorbij komen.

Schumacher had in het vervolg van de 28 ronden durende race nooit een ruime marge, maar bleef wel overeind onder de druk van Matsushita. De Prema-coureur finishte met 1,4 seconde voorsprong op Matsushita als winnaar. Matsushita werd tweede, ondanks dat ook hij onder druk stond. Sette Camara deed in de zeventiende ronde een poging P2 over te nemen van de Japanner, maar de Braziliaan had geen succes en moest uiteindelijk genoegen nemen met P3.

Ruim zes seconden achter King en Aitken finishte De Vries als zesde, 0,8 seconde voor zijn titelrivaal Latifi. In het klassement gaat de Nederlander nu met dertig punten voorsprong op de Canadees aan de leiding. Het laatste punt in Hongarije was voor Luca Ghiotto. De Italiaan startte als vijfde, maar had een slechte start en kwam daardoor niet verder dan P8.