Breaking news

Van Kalmthout blijft imponeren in F3 Asia Winter Series

Rinus van Kalmthout heeft afgelopen weekend op het circuit van Sepang opnieuw twee overwinningen behaald in de F3 Asia Winter Series. Een week eerder waren er ook al twee zeges van de Nederlander in het openingsweekend van het kampioenschap, op het Buriram International Circuit in Thailand.

Rinus van Kalmthout

KNAF Nationale Autosport Federatie

Oranje boven

Alles over de nationale coureurs!

Rinus van Kalmthout, Ye Yifei, Alessandro Ghiretti, podium

De 18-jarige coureur uit Hoofddorp zette op de Maleisische omloop in beide kwalificatiesessies de snelste tijd neer en startte zodoende de eerste en derde race van pole-position. In de eerste race maakte Veekay in de eerste ronde succesvol een aanval van Ye Yifei onschadelijk, waarna hij elke ronde verder weg reed van de concurrentie om uiteindelijk met een voorsprong van 3,4 seconden aan de finish te komen. Met de snelste raceronde werd bovendien de pole voor de tweede race van het weekend veiliggesteld.

In de tweede wedstrijd reed Van Kalmthout vanaf de eerste startplek opnieuw redelijk onbedreigd naar de overwinning, waarna het weekend werd afgerond met een tweede plaats in de derde race. De coureur van HitechGP begon de laatste manche op banden die al een race oud waren en werd, ondanks dat de start prima was, in de eerste bocht ingehaald door Ye. Een paar bochten later brak bij de Nederlander een deel van de voorvleugel af, met een verlies aan downforce tot gevolg. Niettemin kwam Van Kalmthout nog wel als tweede over de streep.

“In de eerste twee races was de auto heel goed. Ik wil HitechGP daar ook hartelijk voor bedanken, ook voor het harde werken dat ze doen. Ik kon beide races goed controleren en wegrijden. In race drie blokkeerden mijn achterwielen in de eerste bocht heel even, waardoor ik de leiding verloor. Door de kapotte voorvleugel miste ik veel grip, maar met een tweede plaats hebben we voor het kampioenschap toch goed gescoord”, blikt Van Kalmthout terug op het tweede weekend in de F3 Asia Winter Series.

Met zijn twee overwinningen en tweede plaats op Sepang heeft Van Kalmthout de leiding nog steviger in handen gekregen in het Aziatische kampioenschap. Hij staat nu op 133 punten, waarmee hij er 29 meer heeft dan zijn naaste belager Ye. Dan Ticktum, die deze winter zijn superlicentie hoopt te behalen in de F3 Asia Winter Series, staat na zes races slechts achtste in de stand, met 38 punten. Een derde plaats in het eindklassement zou de Brit echter alsnog aan de benodigde punten voor zijn F1-licentie helpen. In het weekend van 23 en 24 februari worden de laatste drie races in de F3 Asia Winter Series verreden, eveneens op het Sepang International Circuit.