Breaking news

Cecotto boekt zege op Hungaroring, Visser zevende

Johnny Cecotto en RP Motorsport hebben, in wat slechts (voor beiden) hun derde Formule V8 3.5-race was, weten te winnen. De 26-jarige Venezolaan ving de wedstrijd vanaf P4 aan en kon handig gebruik maken van een blunder van polesitter Tom Dillmann, die na een safety car-fase knullig van de baan raakte. De Fransman wist zijn AVF-bolide nog wel naar de tweede plek te sturen, voor de Fortec van Louis Delétraz.

Evenals in het vorige raceweekend, dat vorige week op het Motorland in Alcañiz plaatsvond, was er een zeer karig deelnemersveld. Durango zet nog steeds slechts één wagen in, waar de 50-jarige Giuseppe Cipriani achter het stuur plaatsneemt. De Italiaan wist wederom geen potten te breken: na op een ruime achterstand te zijn gereden, spinde hij tegen het einde van de race, waardoor de motor afsloeg.

Vooraan was er ook niet bijzonder veel te doen: Dillmann reed na een goede start gemakkelijk weg bij het veld, maar zag zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen dankzij de safety car. Deze kwam de baan op na een onzacht samenkomen tussen Force India-reserve Alfonso Celis en Arden-rijder Egor Orudzhev, die overigens een jaar geleden nog wist te zegevieren in Hongarije. De Mexicaan Celis gaf de snellere Orudzhev geen ruimte en groef daarmee zijn eigen graf. Voor Orudzhev betekent het een zoveelste DNF: de Rus wist zijn wagen dit seizoen nog niet aan de meet te krijgen.

Dillmann leek na de neutralisatie wederom weg te kunnen lopen, maar een bijzonder amateuristische fout zag hem de koppositie doen verliezen. Zodoende profiteerde Cecotto: de Venezolaan, die tijdens het eerste weekend niet verder wist te komen dan een tiende en een zesde plek, reed onbedreigd naar de finish. Door zijn tweede plaats neemt Dillmann wel de leiding over in de stand om het kampioenschap, al scheelt het niet veel: met 51 punten heeft hij er precies één meer dan de gisteren (vrijdag) 19 jaar geworden Delétraz.

Beitske Visser wist zich knap staande te houden in de subtop en reed haar bolide van het Teo Martin-team naar een nette zevende positie. Aragón-race 2-winnaar Aurélien Panis werd vierde. De Fransman zag landgenoot Matthieu Vaxivière gedurende de hele krachtmeting levensgroot in zijn spiegels, maar kon de SMP-bolide achter zich houden. Roy Nissany finishte als zesde, op het circuit waar vader Chanoch elf jaar geleden zijn eerste en enige Formule 1-trainingsdeelname vierde.

De tweede race op het circuit nabij het Balatonmeer is morgenmiddag (zondag) om 15.30 uur.