Verstappen ziet zichzelf niet als favoriet voor zege in Brazilië

Max Verstappen zegt zichzelf niet als favoriet te beschouwen in Brazilië, waar dit weekend de voorlaatste race van het jaar wordt gehouden, ondanks hij twee weken geleden nog met overmacht de Grand Prix van Mexico op zijn naam schreef.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Glenn Dunbar / Motorsport Images

De wagen van Max Verstappen, Red Bull Racing RB13 wordt door monteurs geduwd
Neus van de Red Bull Racing RB13
De wagens van Max Verstappen, Red Bull Racing RB13 en Esteban Ocon, Sahara Force India VJM10 worden

De Limburger is bezig aan een uitstekende reeks in de koningsklasse. In Maleisië behaalde hij zijn eerste overwinning van het seizoen, waarna hij een sterke tweede plaats behaalde in Japan en als derde aan de finish kwam in Austin, wat uiteindelijk een vierde plek werd vanwege een tijdstraf voor het buiten de baan inhalen van Kimi Raikkonen. In Mexico volgde er nog een overwinning. De Red Bull-coureur greep de leiding in de eerste bochten na de start en domineerde de wedstrijd tot aan het zwaaien van de finishvlag.

“De afgelopen vier races was onze auto de snelste. Of dat hier in Brazilië ook zo is, gaan we wel weer zien”, laat Verstappen donderdag op zijn officiële website weten. “Ik beschouw mezelf niet als favoriet, je moet altijd weer opnieuw beginnen. Maar ik voel me nog heel fris en ben hongerig. Absoluut.”

Een jaar geleden maakte Verstappen veel indruk in de Grand Prix van Brazilië door zich in de slotfase van een natte race van de zestiende naar de derde plaats op te werken. Doordat de Formule 1 dit weekend terug is op het Autodromo Jose Carlos Pace in Sao Paulo, wordt er veel gesproken over het sensationele optreden van Verstappen in de Braziliaanse regen. Voor de 20-jarige rijder zelf is dat allemaal verleden tijd. “Het is natuurlijk prima om weer terug te zijn in Brazilië, maar eerlijk gezegd ben ik niet meer bezig geweest met de race van vorig jaar. Het is nu 2017, dat was 2016”, aldus Verstappen, die de race onlangs ook niet heeft teruggekeken. “Vorig jaar heb ik hem wel een keer gezien, toen die race toevallig werd uitgezonden.”

Vorig artikel Carey verwerpt NASCAR-kritiek van Ferrari
Volgend artikel Overzicht: Alle feiten en cijfers over de Grand Prix van Brazilië