Steward Mika Salo legt uit waarom Verstappen bestraft werd

72,305 Weergaven

De Grand Prix van Amerika in Austin is een van de meest bewogen races van het jaar. Niet door de winnaar of door de spectaculaire race, maar door de inhaalactie van Max Verstappen in de laatste ronde.

Verstappen haalde in de laatste bochtencombinatie van het Circuit of the Americas op sensationele wijze de Ferrari van Kimi Raikkonen in om de laatste podiumplaats te claimen. Daarbij overschreed hij de witte lijnen aan de binnenzijde van de bocht. De wedstrijdleiding twijfelde geen moment en deelde direct een tijdstraf van vijf seconden uit vanwege ‘leaving the track and gaining an advantage’. Daardoor mocht Raikkonen alsnog de gang naar het podium maken.

Mika Salo was een van de wedstrijdleiders. De stewards kregen na het besluit veel kritiek te verduren maar de Fin geeft met behulp van beelden uit waarom zij tot de straf kwamen. “Soms moeten harde beslissingen genomen worden”, legde Salo uit op zijn Instagram-account. “Verstappen behaalde voordeel door minimaal een halve meter buiten de baan te rijden. Daarbij haalde hij Raikkonen in. De regels zijn voor dergelijke situaties duidelijk. Daarom kreeg Verstappen een penalty van vijf seconden.”

 

 Meer beelden vanuit alle hoeken:

 
Schrijf een reactie
Geef reacties weer
Over dit artikel
Raceklassen Formule 1
Evenement GP van de Verenigde Staten
Subevenement Zondag race
Circuit Circuit of the Americas
Coureurs Mika Salo , Max Verstappen
Teams Red Bull Racing
Artikel type Nieuws