Max Verstappen zeven keer in actie tijdens Jumbo Racedagen

Bezoekers van de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen kunnen vaak genieten van hun held. De Red Bull F1-rijder verschijnt zeven keer op de baan.

Max Verstappen zeven keer in actie tijdens Jumbo Racedagen
Max Verstappen en promotiedames tijdens de presentatie van de Jumbo Racedagen 'driven by Max Verstappen'
Bernhard van Oranje, Ligier LMP3
Max Verstappen, Red Bull Racing
Circuit Park Zandvoort vanuit de lucht
#29 Racing Team Nederland, Dallara P217 - Gibson: Jan Lammers, Frits Van Eerd
Max Verstappen, Red Bull Racing

Circuit Zandvoort heeft de laatste versie van het tijdschema gepubliceerd en daaruit valt op te maken dat Verstappen in het weekend van 20 en 21 mei vijf demonstraties geeft en twee keer vijftien minuten de tijd krijgt om installatieronden te rijden. Daarnaast heeft Racing Team Nederland bevestigd taxiritten te verzorgen met twee LMP3-bolides en de LMP2-wagen waarmee het team deelneemt aan de 24 uur van Le Mans.

“Ik kijk er natuurlijk enorm naar uit. Ik zal een druk schema hebben, zelfs drukker dan vorig jaar, maar hopelijk hebben we mooi weer en dan gaan we er een mooie dag van maken”, vertelde Verstappen eind maart tegen Motorsport.com.

Het raceprogramma is completer dan de eerste editie toen 100.000 mensen naar Zandvoort trokken. Formule 1-fans kunnen een hart ophalen aan de BOSS GP waar oude F1-wagens, Champ Cars en GP-auto’s worden ingezet. De GT-categorie wordt door de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de GT & Prototype Challenge vertegenwoordigd terwijl de TCR Benelux de toerwagens op het circuit laat rijden.

Algemene toegangskaarten zijn via acties bij Jumbo Supermarkten te verkrijgen. Voor toegang tot de F1-paddock en VIP-ruimten moet betaald worden. Circuit Zandvoort heeft een handig overzicht gepubliceerd.

Max Verstappen blikt vooruit op de Jumbo Racedagen:

Tijdschema:

Vrijdag 19 mei

10:00-10:40 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Vrije training 1 40 min
10:50-11:15 BOSS GP Vrije training 1 25 min
11:25-12:25 TCR Benelux Vrije training 60 min
12:35-13:35 GT & Prototype Challenge Vrije training 60 min
13:35-14:35 Pauze   60 min
14:35-15:15 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Vrije training 2 40 min
15:25-15:50 BOSS GP Vrije training 2 25 min
16:00-16:20 TCR Benelux Kwalificatie 20 min
17:00-17:20 GT & Prototype Challenge Kwalificatie 20 min

Zaterdag 20 mei

09:00-09:15 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Kwalificatie 1 15 min
09:20-09:35 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Kwalificatie 2 15 min
09:45-10:00 Max Verstappen Installatieronden 15 min
10:10-10:40 BOSS GP Kwalificatie 30 min
11:00-12:00 TCR Benelux Kwalificatierace 60 min
12:15-12:30 Max Verstappen Demonstratie 1 15 min
12:40-12:50 Max Verstappen Podium presentatie 10 min
12:50-13:50 Pauze & demonstraties   60 min
13:50-14:20 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Race 1 30 min
14:35-14:50 Max Verstappen Demonstratie 2 15 min
15:10-15:30 BOSS GP Race 1 20 min
15:50-16:50 GT & Prototype Challenge Race 1 60 min
17:05-18:35 Racing Team Nederland   90 min

Zondag 21 mei

09:00-09:20 TCR Benelux Sprint race 1 20 min
09:25-09:45 TCR Benelux Sprint race 2 20 min
10:00-10:15 Max Verstappen Installatieronden 15 min
10:35-11:05 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Race 2 30 min
11:20-11:35 Max Verstappen Demonstratie 3 15 min
11:45-11:55 Max Verstappen Podium presentatie 10 min
12:15-12:40 BOSS GP Race 2 25 min
12:40-13:40 Pauze & demonstraties   60 min
13:40-13:55 Max Verstappen, Demonstratie 4 15 min
14:15-15:15 GT & Prototype Challenge Race 2 60 min
15:30-15:45 Max Verstappen Demonstratie 5 15 min
16:05-16:25 TCR Benelux Sprint race 3 20 min
16:30-16:50 TCR Benelux Sprint race 4 20 min
17:05-18:35 Racing Team Nederland   90 min

 

gedeeld
reacties
Analyse: Hoe de FIA de T-vleugel gaat verbieden
Vorig artikel

Analyse: Hoe de FIA de T-vleugel gaat verbieden

Volgend artikel

F1 neemt maatregelen om gebruik van motorolie als brandstof te voorkomen

F1 neemt maatregelen om gebruik van motorolie als brandstof te voorkomen
Laad reacties